5 värmande recept på soppa

soppa, rotsaker, rotsakssoppa
Hej mars. Hej månaden som kan vara strålande vår men också isande kall vinter. Som bjuder på takdropp, vårvindar och snöstorm. Man vet liksom inte riktigt vad man ska tro om dig. Lika ombytlig som april, även om det inte svänger lika fort. Så vad passar då att äta denna månad? Kanske ett av de 5 värmande recept på soppa ni hittar i veckans mat här på Linnéas Skafferi?
Som mormors grönsakssoppa. En favorit hemma hos oss.
soppa, middag, enkel räksoppa, räksoppa med räkost
Eller klassikern räksoppa. Jag vet inte hur och när detta recept kom till mig. Men det har varit lite av en favorit sedan dess faktiskt. Lite sådär i smyg, då det sannerligen inte är något fancy över denna soppa. Men den är lättlagad. Och god. I slutändan är det faktiskt allt som betyder något.soppa, pumpa, middag, mat
Precis lika gott som jag tycker att det är med en klar buljongsoppa, lika gott kan en krämig pumpasoppa vara. Tänk. I höstas när jag skrev det här receptet svor jag lite över mörkret, blöta barnvantar och hur fort november rusar fram. Nu har vi kommit ut på andra sidan, för mars känns allt annat än mörk, även om barnvantarna fortfarande är precis lika blöta och månaderna rusar fram!
Får man inte tag i pumpa kan man laga den på sötpotatis istället.
rostad grönsakssoppa, rotfrukter
Låter man fört grönsakerna rostas i ugnen innan man kokar soppa på dom får man en helt annan smak. Det tar lite tid, men det kan det vara värt tycker jag.  Rostad grönsakssoppa med paneer. En riktig favorit!morot och blomkålssoppa, kockens kryddor, superkryddor
Den här härligt krämiga morot och blomkålssoppa slängde jag ihop en dag av vad som fanns hemma och den har varit en riktig favorit sedan dess. Antagligen för att den är himla lätt att göra. Dessutom är just morötter, blomkål och kokosgrädde något jag ofta har hemma. Med de ingredienserna och lite härliga kryddor kommer man nämligen långt! Eller i alla fall så pass långt att du har en mumsig middag inom räckhåll!
 
Till soppa är det ju väldigt gott med bröd. Här hittar ni 5 lättbakade brödrecept som passar perfekt!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johanna Grahn
4 år sedan

Oooh räksoppan ska jag def prova i veckan 😀
http://johannagrahn.se

JESSICA LAGERGREN - jessicalagergren.se
4 år sedan

Alla soppor ser SÅ goda ut! Ska testa morot- och blomkålssoppan!! 😀 Kram J

soppa, rotfruktssoppa, vegetarisk soppa, middag, mat

Nästa inlägg

Mormors grönsakssoppa

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x