5 lättlagade brödrecept

bröd utan jäst, filmjölkslimpa, bikarbonat,
En sak jag tänkt under 2020, det är att fylla bloggen med lite fler recept på hembakat bröd. Det finns ju nästan inget godare än precis nybakat bröd. Ren och skär lyx om du frågar mig. Jag fikar hellre en riktigt god smörgås än fikabröd egentligen.  Så idag tipsar jag om 5 lättlagade brödrecept. Perfekt att testa oavsett om du är helt nybörjare på det här med brödbakning eller om du bara söker lite inspiration.
En filmjölkslimpa utan jäst är ett himla bra bröd att börja baka om man känner sig lite osäker på ämnet. Den kladdiga degen bara rörs ihop, klickas i en form och gräddas länge. Skiva upp, frys in och ta fram de skivor du tror ni kommer äta upp. jäsa över natten
Kalljästa frukostbröd är en storfavorit här på bloggen. Och enklare än så här kan det nog inte bli! Rör ihop degen, låt jäsa över natten och baka ut på morgonen. Perfekt om man vill ha nybakat bröd utan att kliva upp i ottan!baka med baljväxter, bröd, tekakor
I höstas testade jag att baka bröd på bönor för första gången. Det blev himla lyckat så jag tänker nog experimentera lite mer med flera recept av den här sorten under våren.
grötbröd i långpanna
Att ta tillvara på gröt och baka bröd på det är himla bra tycker jag. Gott och dessutom väldigt lättbakat!mjukt tunnbröd i stekpanna
Vill du baka något extra gott till mellanmål eller helgfrukosten rekommenderar jag dessa mjuka tunnbröd som du gräddar i stekpannan.  Degen innehåller ingen jäst eller jäsningsmedel så behöver inte tid att stå och jäsa. Hur bra som helst!
Nu ska jag ta och fixa fram lite kvällsmellis till barnen och avsluta denna söndag. Jag hoppas ni alla haft en fin helg och är taggade inför den kommande veckan. Det är jag!
 

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Barbro
Barbro
4 år sedan

Fanns ju mycket gott att välja på och kul med variationer.Gillar också att baka bröd-har ett bröd med nyponskalsmjöl som är en favorit just nu.
Ha en fortsatt bra söndagskväll.

baka i långpanna

Nästa inlägg

Twixkakor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x