Linsstroganoff

vegetarisk stroganoff, vego, middag, vardagsmat
 
Även om orange inte är en färg jag gärna bär, eller har i min inredning. Så verkar jag ändå gilla orange mat. För jag har visst massor av sådana recept här på Linnéas Skafferi om man kollar lite närmare. Men just orange mat har jag inget alls emot. Det är färgglatt och gott!
Som den här helt ljuvliga linsstroganoffen jag lagade tidigare i veckan. Jag hade en receptidé nedklottrat i ett dokument. Jag gör ofta så när jag ätit något gott som jag vill komma ihåg, eller när jag sett ett spännande recept på nätet. Då plockar jag det jag gillar, skriver ner och spar till senare. Här hade jag bara skrivit:
röda linser, soltorkade tomater, morötter, buljong, tamarisoja och havregrädde. Det kunde varit precis vad som helst. Men jag tror jag åt något med detta på en lunchrestaurang någon gång. Jag tänkte att det nog skulle bli någon form av pastasås. Men under resans gång så insåg jag att det jag höll på att laga faktiskt smakade misstänkt likt en stroganoff. Inte biffstroganoff, inte korvstroganoff utan linsstroganoff. Löjligt lättlagat, riktigt gott och väldigt billig mat.vegetarisk stroganoff, vego, middag, vardagsmat
Idag spenderar jag dagen i Stockholm. Först hade jag lunchmöte, där vi pratade framtid, samarbeten och projekt. Det blir nog en himla fin vår det här! Nu har jag passat på att jobba undan lite ett par timmar innan det är dags för ett event senare idag.  Just ja, smet in på Indiska och fyndade lite på deras rea.. Och så blev det ett besök på GRANIT, hittade lite nytt till hemmakontoret. Vi har gjort iordning kontor uppe i hallen hemma, fick ett plötsligt sug efter att fixa iordning där nu. Kanske måla en vägg? Bäst att passa på innan vår och sommarsäsongen drar igång, då hinner man inte med så mycket fix inne.vegetarisk stroganoff, vego, middag, vardagsmat
Maten gick verkligen hem hos familjen. Jag personligen älskar ju alla sorters linsgrytor. Men det är ju inte alltid vi tycker lika. När man är 4 viljor som ska komma överens.
Linsstroganoff:
1 gul lök
1 msk paprikapulver
4 st soltorkade tomater i olja
3 msk tomatpur´
1 msk buljongpulver
2 stora morötter
3 dl röda linser
ca 3 dl vatten
tamarisoja
salt & svartpeppar
2 dl havregrädde (eller annan grädde)
tillbehör:
kål, bladspenat, ris, solroskärnor
Skala och finhacka löken. Stek den ett par minuter på medelvärme. Tillsätt sedan paprikapulver, finhackade soltorkade tomater tomatpuré och buljong. Riv morötterna grovt och blanda i dom tillsammans med de röda linserna och vattnet.
Låt koka under lock tills linserna mjuknat. Tillsätt ev mer vatten om det blir för torrt. Smaka av med par teskedar tamarisoja, salt och peppar, ha sist i havregrädden. Rör till en krämig stroganoff.
Jag åt min linsstroganoff tillsammans med riven svartkål och solroskärnor. Resten av familjen hade ris till.
Perfekt, lättlagad vardagsmat som du lagar på 30 minuter!

12
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hanna
Hanna
4 år sedan

Låter gott! Din inspiration kanske var från Portionen under tian? 🙂
https://undertian.com/recept/vegetarisk-linsstroganoff/

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Hanna
4 år sedan

Det var super, åt precis upp det sista till lunch.
Har inte sett just det receptet förut, vad jag vet, men grunderna i receptet är ju slående lika ändå! Riktigt härlig vardagsmat 🙂

baka bröd, kalljäst, bröd med bönor

Nästa inlägg

Kalljästa frallor med vita bönor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x