5 fiskrecept att laga i sommar

fiskbiffar, fisk, torsk, middag, mat
Idag tipsar jag om 5 fiskrecept att laga i sommar. För visst är fisk ändå härlig sommarmat? Passar lika bra till vardags som till fest. När det är 30 eller 15 grader varmt ute. När vi åt lunch idag satt jag och frågade ut alla barn runt lunchbordet om dom gillade fisk. Och absolut gjorde dom det. Allra helst lax. Men verkligen inte fiskbullar. När jag var barn skulle nog ingen ha erkänt att dom gillade fisk. Det var liksom inte socialt ok att som barn gilla fisk. Tur saker och ting kan ändra sig. Eller hur?
Fiskburgare är enkel och god mat som alla gillar här hemma. Passar att äta i bröd men också till potatis och en kall sås. Får jag några bitar lax och någon bit vit fisk över i frysen brukar det bli fiskburgare av det. Så gott att blanda olika fisksorter!
lax i ugn med fetaost pesto
Är man på jakt efter minsta möjliga ansträngning men mesta möjliga smak. Då skulle jag rekommendera lax i ugn med fetaost. Löjligt enkelt att göra och himla gott! Allra godast blir det att använda en hel laxssida. Då är det bara att dubbla receptet och köra laxen i ugnen i 175°C i 20 minuter. Smidig mat som då räcker till många.
 
fisk i ugn, sås, torsk
En solklar vardagsfavorit i detta hushåll är panerad torsk. Jag kör den enkla varianten och ugnsbakar torsken. Då går det på ett litet kick att panera fisk!
grillad lax, midsommarlax
Hel laxsida är som sagt väldigt smidigt när man lagar mat till fler. Kör den på grillen eller i ugnen beroende på vad som passar er bäst!
Något jag gillar är att göra enkla fiskpaket. Antingen gör jag iordning paketen i förväg och ställer på grillen när gästerna kommer. Eller så får var och en plocka ihop sitt egna fiskpaket och stoppa i det man gillar allra bäst. Den senare varianten blir det på lördag när vi ska på middag hos vänner. Ett perfekt upplägg tycker jag.
Nu har jag suttit och jobbat en stund på altanen. Till ljudet av Axel, Isac och två kompisar som sitter och spelar Fifa. Nu byter dom tv-spelets fotboll mot det verkliga och mina rabatter ligger pyrt till igen. Men det får det vara värt.
Jag önskar er alla en härlig start på veckan <3

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
kalljästa kanelbullar

Nästa inlägg

5 smarriga recept att baka en regnig sommardag

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x