Äppeldrink

äpple mule
Vilket höstväder vi vaknade upp till här. Gråa skyar och regnet som antingen strilar ner eller hänger i luften. Men jag klädde på mig och tog en promenad med hunden, så skönt att komma in sen! För att pigga upp denna lite trista lördag tänkte jag tipsa om något gott att dricka. Nämligen en äppeldrink. Hur fint passar inte det så här på hösten?äpple mule
Jag har använt äppelmust som bas. Det tycker jag blir gott. Sedan har jag tillsatt lite whiskey med karamellsmak. Men det går såklart lika bra med rom, calvados eller kanske någon god likör?
äpple mule
Sedan toppade jag allt med lite bubblig Ginger Joe. Jag som sällan dricker cider kan tycka att det ibland är gott med just en Ginger Joe på sommaren eller så när det är riktigt varmt. Ett stort plus är ju att dom även finns som helt alkoholfri. Vilket gör att om du bara skippar whiskeyn eller rommen i drinken kan du utan problem göra den helt alkoholfri. Bra va?äpple mule
Drinkarna dekorerade jag enkelt med äpple skuret i tunna skivor och en kenelstång.
Gillar du inte Ginger Beer kan du utan problem istället ta fruktsoda, eller varför inte toppa allt med lite bubbel? Så gott!
 
Åppeldrink 2 glas:
2 dl äppelmust
8 cl whiskey med karamellsmak, likör eller rom
2 dl Ginger Beer
1 äpple
2 kanelstänger
is
Ha upp is i två rymliga glas. Häll på äppelmust och whiskey. Slå på Ginger Beer precis innan servering. Skiva äpplet tunt och lägg några skivor äpple och kanelstänger på toppen som dekoration.
 
För en alkoholfri variant:
Hoppa över whiskey eller likör. Och använd en alkoholfri Ginger Beer. Ginger Joe har en variant som säljs i din närmaste matvarubutik.
 
Vill du ha något värmande istället? Testa min varma och kryddiga äppelmust som ni hittar här.
Skål och trevlig helg!

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Pumpakaka

Nästa inlägg

Pumpakaka med clementinglasyr

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x