Glass med lemon curd- utan glassmaskin

inlägget innehåller annonslänk för Cervera

lemon curd, glass, påskdessert, fika, glass utan glassmaskin

Idag vill jag bjuda er på ett av de godaste recepten jag gjort denna vår. Dessutom hamnar det under kategorin mycket enkla recept också. Och det gör ju inte saken sämre direkt.
Här blev det alltså glass med lemon curd- helt utan glassmaskin.

lemon curd, glass, påskdessert, fika, glass utan glassmaskin

Låter inte det för bra för att vara sant egentligen?

lemon curd, glass, påskdessert, fika, glass utan glassmaskin

Jag brukar alltid få frågan vart min glasskopa är ifrån. Det var väldigt länge sedan jag köpte den. Men ni hittar en liknande här.

Glassen görs enkelt på bara några få ingredienser, du behöver inte röra i glassen var 15 minut men du får ändå världens mest krämiga och goda glass.

Jag konstaterade precis att det är 10 år sedan i år jag gjorde glass på det här viset för första gången. Efter det har jag faktiskt inte använt min glassmaskin en enda gång.

lemon curd, glass, påskdessert, fika, glass utan glassmaskin

Glassen blir tack vare lemon curden både söt och syrlig, en perfekt kombination om du frågar mig.

lemon curd, glass, påskdessert, fika, glass utan glassmaskin

Till den här glassen behöver du sötad kondenserad mjölk. Vilket inte är samma sak som karameliserad mjölk (dulce de leche). Båda sorterna finns att köpa i matbutiken och ser ofta väldigt lika ut. Så kolla noga så att du tar rätt. Det fungerar alltså inte att använda karameliserad mjölk för att få till den här krämiga glassen.

Du kan använda både hemgjord och köpt lemon curd. Men jag tycker den hemgjorda blir så mycket godare än varianten man kan köpa.
Här hittar ni mitt recept på lemon curd.

Glass med lemon curd:

5 dl vispgrädde
1 burk á 397g sötad, kondenserad mjölk
2 dl lemon curd 
färska bär och citronmeliss till dekoration

Vispa grädden tills mjuka toppar bildas. Ha i en burk sötad, kondenserad mjölk och fortsätt vispa tills allt är väl blandat.
Ha upp din lemon curd i en spritspåse. Gör du inte egen utan köper färdig på burk föreslår jag att du blandar ut den med lite vatten eller citronsaft så den blir lite mer smidig i konsistensen.

Ha ut ett lager glassmet i en avlång brödform. Spritsa ur lemon curd i två strängar. Upprepa tills du får slut på både glassmet och lemon curd. Avsluta med ett lager lemon curd. Tag en kniv eller något annat smalt och snurra runt i glassen så glassmet och lemon curd blir blandat i ett fint mönster. Ställ in i frysen i minst 4 timmar.

Tag fram och låt glassen tina cirka 20 minuter innan den ska ätas.
Dekorera med färska bär och citronmeliss.

 

30
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
stuvadspenat

Nästa inlägg

Stuvad spenat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x