Tacobiffar med mango och avokadosalsa

köttfärsbiffar, taco, tacos

Halloj i regniga Sverige! Hur kan det komma så mycket regn på en och samma dag? För att lysa upp tillvaron denna gråa dag i maj tänkte jag bjuda er på tacobiffar med mango och avokadosalsa.
Färgglatt och så himla gott!

salsa

Jag älskar verkligen salsa gjord på mango och avokado. Mitt trix är att alltid ha i små, små bitar av gurka. Det ger en härlig knaprighet åt salsan. Utan att för den sakens skull smaka speciellt mycket. Ja inte mer än vad gurka brukar smaka.köttfärsbiffar, taco, tacos

Tacos brukar vara något som går hem hos de flesta. Och jag tänkte, varför inte ta smaken av tacos och göra det till ett lite enklare format. Något som passar mer att äta en vardag (även om det i ärlighetens namn säkert tar längre tid att göra biffar än att bara steka tacofärs…)
Vill man inte göra dom på nötfärs går det precis lika bra med kycklingfärs eller vegofärs. Ta det ni gillar bäst eller varför inte variera er lite?

Jag serverade havreris till mina tacobiffar. Men du kan såklart göra potatis i ugn, vanligt ris eller servera med sallad i något bröd.

Tacobiffar med mango och avokadosalsa:

800 g nötfärs, kycklingfärs eller vegofärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 påse tacokrydda

Skala och riv lök och vitlök. Blanda det med färs och tacokrydda. Forma till biffar och stek dom i lite olja eller smör tills de fått fin yta på båda sidor.
Lägg sedan alla biffar i en ugnsfast form och stek klart dom i ugnen på 200°C i cirka 15 minuter (det beror på hur stora biffar du gjort).

3 avokado
ca 500 g mango
1/2 gurka
2 lime
2 msk olja
chiliflakes

Skala och skär avokado och mango i bitar. Skär gurkan i något mindre bitar. Blanda ihop tillsammans med saften från 2 lime, olja och lite chiliflakes.

 

Servera tacobiffarna med salsa, grönsaker, havreris och lite gräddfil.

Enkel och god vardagsmat som passar de flesta små och stora smaklökar!

12
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
kyckling, gryta, svamp, färskost, snabbmat, middag på 30 minuter

Nästa inlägg

Snabblagad kycklinggryta på 30 minuter

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x