Klassisk makaronipudding med kassler

makaronipudding, mat i ugn, mat i en form, middag, vardagsmat

Alltså, när åt man makaronipudding sist egentligen? Jag vet inte ens om jag lagat det tidigare? När jag var barn serverades Holgers makaronipudding i familjen Seidel ibland. En middag uppkallad efter min farbror. Jag gissar att han helt enkelt hade något rysligt bra recept på detta.

Men konceptet är inget jag tagit med mig i mitt vuxna liv.makaronipudding, mat i ugn, mat i en form, middag, vardagsmat

Men så tänkte jag här om dagen, att makaronipudding. Vore inte det gott? Innan jag visste ordet av stod jag där och skjutsade in en hel stor form i ugnen. För mycket kan man säga, men nog är det väl det himla fint med all denna 70 och 80-tals mat man lägger i en form och kör in i ugnen?makaronipudding, mat i ugn, mat i en form, middag, vardagsmat

Dock gjorde jag det största av alla misstag:
Jag skar löken i lite för stora bitar. Alltså normalstora för en normal människa. Gigantiska för en minimänniska med starka åsikter. Han åt nämligen med god aptit, tills han såg en lökbit. Då var det kört. Så nästa gång kanske jag till och med river löken. Det borde väl ändå funka?

Jag brukar köra på de här makaronerna med lite bönor i. Dom gillar vi!

I min barndom var lingonsylt det naturliga valet till denna maträtt. Men det har att göra med att lingonsylt är det naturliga valet till all slags mat enligt min käre far. Gillar man inte lingonsylt till kan man ha ketchup.

Jag blandar gärna lite ost i äggstanningen. Det ger en krämig och god makaronipudding!

Makaronipudding:

4 port makaroner
1 gul lök
300 g kassler
3 dl vällagrad ost

4 ägg
5 dl mjölk (vill du kan du byta ut 2 1/2 dl mot grädde)
svartpeppar
örtsalt

Koka makaronerna enligt anvisningarna på paketet. Häll av och låt ånga av.
Skala och finhacka löken. Stek den mjuk i en stekpanna med lite olja.
Tärna kasslern.

Varva makaroner, lök, kassler och ca 2 dl av osten i en ugnsfast form.
Vispa samman ägg, mjölk, peppar och örtsalt. Häll detta över makaronerna. Strö över osten som är kvar. Täck formen med aluminiumfolie och gratinera i 200°C i cirka 30 minuter. Tag av folien och låt gratängen få fin färg i cirka 10 minuter.

Servera med en god sallad, ketchup eller lingonsylt.

En riktigt lättlagad klassiker som vi garanterat kommer äta flera gånger i sommar!

22
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
vaniljsås, hemgjord vaniljkräm, kokad vaniljsås, vaniljkräm till tårta, vaniljkräm till paj

Nästa inlägg

Recept på vaniljkräm du enkelt gör själv

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x