Friterad färskpotatis

friterad färskpotatis

Alltså trenden med chips, löjrom, crème fraîche och rödlök har väl inte undgått någon de senaste åren? Vilket är helt förståeligt då det kan vara bland det godaste människan skapat förutom brynt smör då. Ja och så det här: Friterad färskpotatis!

Alltså gissa hur gott detta är? Jag toppade min friterade färskpotatisar med vispad färskost, tångkaviar och färsk gräslök. För att det var vad jag hade hemma. Men både löjrom, créme fraîche, smetana, rödlök och salladslök är sånt som fungerar fint att toppa dessa darlingar med.
friterad färskpotatis

Att fritera färskpotatis är inte alls svårt. Och att råka bränna vid dom känns rätt omöjligt. Då får du fritera på rätt hårt och länge skulle jag säga.

Jag brukar köpa en tvättad sort med små, fina och jämnstora potatisar. Det ger bäst resultat. Jag friterar alltid i en helt vanlig kastrull, ingen fritös behövs här inte.friterad färskpotatis

Jag tänker att dessa blir ett fint inslag på midsommarbuffén i år kanske? Eller som tilltugg på sommarens grillkvällar?

Här hemma räknar jag ner dagarna tills jag går på någon form av semester på torsdag. Men har redan insett att min plan nog spricker. Dock ska de flesta stora jobben vara klara och inlämnade tills på fredag och sedan får jag ta sådant som dyker upp när det kommer helt enkelt.
friterad färskpotatis

Friterad färskpotatis:

1 kg jämnstora färskpotatisar
olja att fritera i
salt

200 g färskost
ca 80 g valfri rom
färsk gräslök

Tvätta potatisarna om de är jordiga. Koka potatisen mjuk.
Värm oljan i en kastrull till 175°C. Fritera potatisarna i omgångar tills de får fin färg och skalet börjar spricka något. Låt rinna av på hushållspapper. Salta.

Vispa upp färskosten med en elvisp. Klicka ut den över potatisen. Toppa med valfri rom och färsk gräslök.

Ett perfekt tilltugg att servera till ett glas bubbel innan middagen!

 

15
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
rabarmuffins, muffins, rabarber, havregryn

Nästa inlägg

9 härliga rabarberrecept att testa i sommar!

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x