ANNONS

Rotari Brut Riserva och Rotari Brut Rosé

I betalt annonssamarbete med The Wine Agencyrotari

Jag har nu ställt ett par flaskor mousserande vin på kylning, Rotari Brut Riserva och Rotari Brut Rosé. Två av mina nya favoriter när det kommer till italienska, mousserande viner!

Rotari

Mitt bästa tips när det kommer till midsommarafton (ja eller alla bjudningar man ska ha), det är att ställa fram ost, chark och olika sorters tilltugg. Det fungerar precis lika bra att starta festen med, som att servera efter maten och blir ALLTID väldigt uppskattat. Jag tycker det är otroligt trevligt att ställa fram fat med ost, lufttorkad skinka, frukt och oliver när gästerna kommer. Det blir alltid en härlig start!

Eftersom vinet vi dricker är från Italien körde jag på det italienska temat även i charken. Det finns massor av godsaker från Italien att välja bland.

  • Taleggio, en italiensk kittost som jag toppat med lite färsk gräslök
  • tunna skivor italiensk tryffelsalami
  • och såklart italiensk Prosciutto Crudo
  • olika sorters oliver
  • kex
  • ingen svensk midsommar utan jordgubbar, eller hur!

Med ett gott mousserande vin i glaset är detta allt som behövs för en riktigt härlig start på sommaren.

Jag har tidigare tagit fram tre recept tillsammans med Rotari som passar utmärkt att göra till midsommar. Ni hittar dom på mitt Instagramkonto. För mer recept och vintips, följ även Rotari på Instagram!

Rotari

Rotari Brut Riserva och Rotari Brut Rosé är alltså mousserande viner som tillverkas på druvor som får växa på vingårdar vackert belägna vid foten av bergskedjan Dolomiterna. Vinet görs på Chardonnay och Pinot Noir-druvor, som väljs ut och plockas för hand.

Dessa mousserande viner tillverkas sedan enligt Metodo Classico. Vilket innebär att vinet får sin andra jäsning direkt på flaska och inte i ståltank som annars är väldigt vanligt.
Denna metod ger många fina, små bubblor som stannar kvar länge i glaset. Det blir helt enkelt väldigt bra kvalité på det mousserande vinet!

Rotari

Vinet har lagrats i 3 år och går utmärkt att avnjutas redan nu, men fungerar precis lika bra att lagra längre om man önskar det.

Producenten Mezzacorona är ett kooperativ som grundades 1904 och har idag mer än 1500 kvalitetsmedvetna vinodlare och vinfamiljer som tillsammans förfogar över 2800 hektar bördig vinmark vid foten av de italienska Alperna. Mest kända är Mezzacorona för sina mousserande viner under namnet Rotari.

Rotari Brut Riserva och Rotari Brut Rosé hittar ni i Systembolagets ordinarie sortiment.

 

13
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linnèa, stolt bonde från Småland
Linnèa, stolt bonde från Småland
3 år sedan

Skulle självklart bara välja lufttorkad skinka från svenska grisar!

friterad färskpotatis

Nästa inlägg

Friterad färskpotatis

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x