ANNONS
Integritet på Tailsweep

Höstens bästa gröt- äppelgröt

/

Ni vet dom där recepten man bär med sig från barndommen, som sällan är något extra eller speciellt. Men dom rymmer hela ens uppväxt i en enda tugga? Så är det med äppelgröt för mig.

Något som alltid kokades så här när hösten svepte in och träden blev fulla i äpplen. Då gjorde mamma äppelgröt.

Idag var jag över till grannen och plockade lite äpplen, sen gjorde jag dubbel sats äppelgröt. En del åkte raka vägen hem till min mormor och morfar och en del hem till mina föräldrar.

Gör du mycket gröt som inte går åt på en gång, frys in det som blir över! Det fungerar utmärkt att ta fram och tina när man snabbt vill ha en portion äppelgröt eller två.

Äppelgröt:
4 dl grötris
8 dl vatten (ev lite mer)
10 dl äpplen
2 kanelstänger

Mät upp ris och vatten i en kastrull, låt koka upp och småputtra under lock i ca 10 minuter. Dela äpplena och kärna ur dem. Skär ner dem i mindre bitar, skalet får gärna vara kvar om de är obesprutade äpplen, annars skalar du dem.

Blanda i äppelbitar och kanelstängerna i gröten. Rör om då och då och späd eventuellt med mer vatten. Låt koka i ca 30 minuter eller tills ris och äppelbitar är helt genomkokta. Sockra efter smak (jag brukar inte sockra alls) och servera med massor av kanel och kall mjölk.

Eller gör äppelgröten i din crock pot. Tillsätt bara lite mer vätska. Sätt temperaturen på låg och låt allt puttra på i cirka tre timmar. Rör om då och då.

Jag har även testat att göra äppelgröt på havreris och på steel cut oats i min Crock Pot. Två varianter på denna gröt som också är himla goda!

Nu önskar jag er en fortsatt strålande fin septemberdag! Vilket väder vi har va🤩 Helt underbart!

0

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00