Ărlig ska man vara, sĂ„ jag sĂ€ger det rakt ut: jag Ă€r inte superförtjust i pannacotta. Det blir lĂ€tt lite mycket. Lite övervĂ€ldigande liksom. Men, sĂ„ började jag anvĂ€nde gelĂ©socker multi nĂ€r jag gjorde pannacotta. Och helt plötsligt Ă€r det hur gott som helst!
Bra va?
Kan ni tÀnka er nÄgot sÄ gott som detta? En pannacotta med karamellsmak, toppad med kanderade hasselnötter? MUMS MUMS sÀger jag bara!
Idag har vi riktigt höstrusk utanför fönstret. Sebastian hÄller pÄ att riva vÄrt gamla pumprum för att göra plats fÄr vÄr utbyggnad som de förhoppningsvis börjar med hÀr nu snart. Det ska bli sÄ spÀnnande att visa er framöver!
Lova mig att ni testar detta, till helgen kanske?
Salt karamellpannacotta:
en pÄse WertherŽs Orginal Creamy toffee
4 dl vispgrÀdde
1 dl gelésocker multi
en nypa flingsalt
1 dl strösocker
1 msk vatten
1 dl hasselnötter
flingsalt
Skala pappret frÄn nÀstan alla kolor (spar ca 6 st till dekoration). LÀgg kola och grÀdde i en tjockbottnad kastrull. LÄt kolan smÀlta ner i grÀdden. Rör om. NÀr all kola har smÀlt, tillsÀtt gelésocker och lÄt koka en minut. Strö över flingsalt och ha sedan upp pannacottan i portionsglas. StÀll kallt.
Blanda socker och vatten i en tjockbottnad kastrull och lÄt koka upp. TillsÀtt hasselnötterna. Nötterna Àr klara nÀr sockret har smÀlt helt och fÄtt en gyllene fÀrg. Se tills sÄ det inte brÀnns bara. Ha upp de varma nötterna pÄ ett bakplÄtspapper och strö över flingsalt. LÄt hasselnötterna svalna helt. SkÀr eller bryt sedan de kanderade hasselnötterna i bitar.
Toppa den stelnade pannacottan med kanderade hasselnötter och kola skuren i bitar.
Ăr det bara 4 portioner?
4 större, 6 mindre skulle jag sÀga