Bounty med kokosmjölk

bounty, julgodis

För dig som vill ha en lite mindre sötsliskig variant på julgodis kommer här ett litet tips från mig. Nämligen bounty gjord på kokosmjölk.
Istället för att blanda kokosen med smör, sirap och strösocker har jag använt kokosmjölk. Sen har jag sötat med kokossocker.

bounty, julgodis

Hur söta du vill göra dom är en smaksak. Jag brukar börja med 1 msk kokossocker, och sedan öka mängden om jag vill ha det sötare. Du kan även styra lite hur sött det blir genom att använda choklad med olika kakaohalt. Ju mörkare choklad, ju mindre sött blir det.

Med bara några dagar kvar till julafton nu ska jag idag planera inför storhandling. Som antingen sker ikväll eller tidigt i morgon bitti. Jag tror det blir det senare faktiskt. Jag brukar försöka handla när det är så lugnt som möjligt på ICA.

Bonty med kokosmjölk:

200 g riven kokos
1-2 msk kokossocker
1/2 tsk vaniljpulver
250 ml kokosmjölk

150 g choklad av valfri kakaohalt
1 tsk kokosolja

Blanda samman kokos, kokossocker och vanilj. Öppna förpackningen med kokosmjölk och häll av kokosvattnet så du bara har den krämiga delen kvar. Blanda detta med kokosen. Smaka av och tillsätt eventuellt lite mer socker.

Tryck ut massan i en 20×20 cm bakplåtspappersklädd form och ställ kallt några timmar.
Skär sedan i önskad storlek. Smular sig kokosmassan kan du skölja kniven i hett vatten mellan varven. Och se till att torka den helt torr och ren.

Smält chokladen och blanda i kokosoljan. Doppa kokosbitarna i chokladen.  Strö över lite dekorationer och låt stelna helt. Jag förvarar mina bountys svalt.

Jag gillar när det finns en mix av allt till jul. Något väldigt sött som knäck, men också något med lite mer karaktär, som dessa. Det blir en perfekt blandning!

Hur går det för er i julstöket?

 

 

8
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Isnougat, julgodis, ischoklad

Nästa inlägg

Isnougat på kokosolja

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x