Vitlök, smör och örtbakad brieost

bakad brie, brie i ugn, ugnsbakad brie

Ni vet den ugnsbakade brien som slog igenom för några år sedan? Gärna med en god marmelad på toppen. Eller frukt, nötter och honung? Här kommer en variant på den, en vitlök, smör och örtbakad brieost. Ja men ni läste rätt. Vitlök, smör och örter. På brieosten. Sen in i ugnen. Det blir MAGI! bakad brie, brie i ugn, ugnsbakad brie

Dessutom kvalar detta in som bland de enklaste tilltuggen du kan fixa. Jag lägger brieosten i en ugnsfast form. Då kan den liksom smäkta hur mycket som helst. Men den ser fortfarande riktigt fin ut. Min brieost var av modell mindre, men det anpassar du såklart efter hur många som ska äta. Gott att servera på ostbrickan eller som försnacks innan middagen. Ha kex, bröd eller vad du gillar bäst till.

 

Vitlök, smör och örtbakad brieost:

1 st bireost (ca 250 g)
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
färska öret (jag hade basilika och persilja)

Lägg brieosten i en ugnsfast form.
Smält smöret, skala och finhacka vitlöken.
Skär rutor i brieosten, häll över smör och vitlök. Strö sist över de färska örterna.
Baka brien i cirka 15 minuter i en 200°C varm ugn.

Tag ut och servera kex, crostini, nötter, frukt- ja allt du gillar till!

Ett enkelt tilltugg på bara 4 ingredienser. Perfekt till helgen!

12
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Cevapcici, köttfärs, köttfärsbiffar

Nästa inlägg

Recept på klassisk Cevapcici

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x