7 recept på semlor att baka till semmeldagen

semmelsockerkaka, semla, semmlor, sockerkaka med mandelmassa, sockerkaka med kardemumma

Ett skepp kommer lastat- med 7 recept du hinner baka till semmeldagen. För handan på hjärtat, vem hinner baka hemgjorda semlor mitt i veckan? Knappt så jag hinner det😅  Vilken himla tur att det finns väldigt goda alternativ. Alternativ som dessutom är ruskigt lättbakade.

Som min semmelsockerkaka. Släng ihop en sockerkaka med lite kardemumma i smeten. Dela och fyll med härlig semmelfyllning. MUMS, jag lovar!semmelkorv, Korvbrödssemla, semla

Korvbrödssemla. För den lite late. Men som ändå vill äta något riktigt gott.
Semmelpaj

Kanske min största favorit av dom alla- Lyxig semmelpaj. Har du inte testat den än så gör det pronto!

Semmelmunkar

Lika enkel som korvbrödssemlan är dessa semmelmunkar. Jag hittade minimunkar, perfekta att fylla och sedan äta i ett par tuggor. Men det går ju såklart bra med vanlig storlek på munkar också!

Semmelcheesecake

Semmelscheesecake, även denna är en storfavorit. Det blir liksom lite mer balans mellan smaken av kardemumma, mandel och grädde så här. Ljuvligt god, om jag får säga det själv!

Semmelmuffins

I fredags skulle Axel ha semlor med sig till gofika i skolan. Då kom jag på att ett gäng semmelmuffins hinner och orkar jag baka. Sagt och gjort. De muffinsar jag inte fyllde har vi ätit som helt vanliga muffins i helgen. SÅ goda, precis som dom är.

Axels muffins fyllde vi med vaniljkräm. Det tyckte han blev gott!Semmelkladdkaka För dig som älskar kladdkaka kommer här världens bästa tips: semmelkladdkakan. Den tog mig med storm. Till den grad att jag nästan föråt mig på den. Men gott vare🤩

Nu vill jag höra, vilken variant på semla gillar du allra bäst? Är det en klassisk kanske? Eller är du som jag, svag för de här varianterna av semlor vi har idag?

Lämna gärna en kommentar ❤️

 

10
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
bakad brie, brie i ugn, ugnsbakad brie

Nästa inlägg

Vitlök, smör och örtbakad brieost

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x