Lime och kokoskyckling

Lime och kokoskyckling, kycklinggryta, asiatisk kyckling, middag på 30 minuter

Idag blev det något riktigt enkelt till middag, nämligen lime och kokoskyckling. Lättlagat som tusan och så gott.
Jag försökte hålla ingredienslistan kort. För ibland behöver man det.

I botten på skålen har jag ett lager nudlar som liksom får suga upp den goda såsen från kycklingen.
Jag har använt kycklinginnerfilé här. Den tycker jag är perfekt att använda i grytor där man kan ha lite större bitar. Då behöver man inte skära ner den i småbitar först.
Lime och kokoskyckling, kycklinggryta, asiatisk kyckling, middag på 30 minuter

Här gick vi från härliga 20 grader ute, middag på altanen och trädgårdsfix i lördags, till 4 plusgrader, blåst och småregn idag. Livets kontraster i april ändå. Så idag passade det fint med en värmande skål med kyckling.

Jag låter kycklingen koka i kycklingbuljong tills den är helt färdig, när buljongen reducerats slår jag på kokosmjölken. Jag upplever det som om kokosmjölken kan skära sig lite om man låter den koka? Men det kanske bara är jag?
Lime och kokoskyckling, kycklinggryta, asiatisk kyckling, middag på 30 minuter

Den här rätten kan du enkelt utveckla vidare. Ha i en påse wokgrönsaker kanske? Blanda i bladspenaten direkt i såsen. Ha i lite currypasta? Ja men ni förstår. Jag höll det väldigt enkelt och basic här. En bra grund att utgå ifrån och sen tillsätta det man har hemma eller gillar bäst. Men kombinationen lime-ingefära-kokos och chili, det är en oslagbar kombination och riktigt bra grund tycker jag.

Lime och kokoskyckling, 4 port:

4 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära
kokosolja att steka i
chiliflakes
ca 700 g kyckling
ca 3 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
2 1/2 dl kokosmjölk
1 röd paprika
2 lime
salt

4 port nudlar
bladspenat
sesamfrön

Skala vitlöken. Finhacka den och riv ingefäran. Stek den på medelvärme i kokosolja. Tillsätt lite chiliflakes och kycklingen. Stek detta på medelvärme under några minuter.
Häll på vatten och smula över buljongtärningen. Låt detta koka i cirka 7 minuter eller tills mer än hälften av vätskan kokat bort.

Slå på kokosmjölken. Strimla paprikan och ha i den. Smaka av med saften från 1 lime och lite salt.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Fördela dom i 4 skålar. Lägg på bladspenat och sedan kycklinggrytan. Toppa med skivor av lime och sesamfrön.

Gillar du koriander? Strö över det! Har du en burk currypasta öppen i kylen? Ha i av den. Jordnötter? Supergott att toppa med. Vill du ha mer färg på såsen- skvätt i lite soja. Möjligheterna är oändliga. Det är bara innehållet i din kyl och skafferi som sätter gränserna här.

14
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
potatis i ugn, potatis med ost, delikatesspotatis i ugn

Nästa inlägg

Ugnsrostad delikatesspotatis med parmesan

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x