4 frukostar barnen älskar

4 frukostar barnen älskar

Frukost, dagens bästa mål om du frågar mig. Och här hemma har vi ett gäng frukostar som vi rullar runt på under vardagarna. Ja och helgerna också faktiskt. Så här kommer 4 frukostar barnen älskar!

En favorit sedan mina barn var riktigt små, det är när jag gör egen smaksatt yoghurt. Favoriten är fet turkisk yoghurt med vaniljpulver och mosad banan. Just nu äts det både till frukost och mellis här hemma. Men man kan såklart ha i annan frukt om man hellre vill det. Gott och enkelt till stora som små!

Men det vi äter 5/7 vardagar här hemma är nog havregrynsgröt. Isac med en stor klick jordnötssmör i och Axel med en klick vanligt smör. För att få upp energin lite i gröten.
Jag kokar alltid extra så det räcker till mig att äta efter jag tagit min morgonpromenad. Själv toppar jag gärna gröten med frukt och lite jordnötssmör. Och min senaste favorit: äppelmos!
Här hittar ni mitt basrecept på havregrynsgröt som passar både små bebisar, barn, tonåringar och vuxna!

Visst händer det att barnen äter smörgås till frukost. Men då brukar jag försöka hinna mixa ihop lite smoothie så de får i sig lite mer näring och något som faktiskt håller dom mätta längre än ett par skivor limpsmörgås.

En krämig smoothie med mango och kokos, det blir en fin start på dagen det!

Senast nu i morse pratade vi om att det vore gott med lite overnight oats till frukost. Perfekt att förbereda på helgen och sedan enkelt plocka fram till frukost eller ett snabbt mellis. Vi går ju förhoppningsvis mot varmare tider och då är detta ett finfint alternativ till vanlig havregrynsgröt tycker jag!

Här hittar ni mitt recept på overnight oats!

Hur ser era frukostvanor ut hemma hos er?

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Sega cookies med smak av smarties

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x