Recept pÄ hemgjord trillingnöt

trillingnötter, trillingnöt, hemgjord, recept
AlltsÄ trillingnöten,vad sÀger ni om den? Hiss eller diss? Personligen förstÄr jag fortfarande inte varför man valde att ta bort den ur chokladaskarna. Medan likörtryfflarna fÄr vara kvar. Vem Àter ens dom?
Men antagligen sÄ finns det mÀnniskor som inte  tycker om trillingöt. Som röstade bort den. SÄ mÀrkliga saker som hÀnder i vÄr vÀrld.  Som tur Àr kan man faktiskt enkelt göra sin egna trillingnöt. Att göra hemgjord trillingnöt Àr faktiskt riktigt lÀtt!
trillingnötter, trillingnöt, hemgjord, recept
Nu har jag tagit den sista bilden sÄ hÀr innan jul. Det kÀnns alltid lite mÀrkligt. Att jag inte kommer vÀnda upp och ner pÄ hela köket pÄ minst en vecka. Kameran fÄr vila och ladda upp batterierna, precis som jag. Jag tror vi behöver det bÄda tvÄ faktiskt.
Strax ska jag skriva handlingslista, hÀmta barnen, ta ett djupt andetag och Äka mot mataffÀren och julhandla. SÄ otroligt skönt att ha det gjort redan idag. För jag antar att det kommer vara kaos under helgen. Och det undviker jag allra helst.trillingnötter, trillingnöt, hemgjord, recept
Av alla olika sorter i chokladasken har jag alltid gillat trillingnöten bÀst. Kanske Àr det enkelheten. Hasselnötter och choklad. Inget mer behövs liksom. Vill man gÄr det ju sÄklart superbra att doppa dom i mörk choklad. Om man hellre föredrar det.
trillingnötter, trillingnöt, hemgjord, recept
Jag förvarar trillingnötterna i en burk i kylen. Ska dom förvaras i rumstemperatur bör man temperera chokladen innan. Och vet ni, det orkar jag faktiskt inte. Dom kommer Àtas upp i ett enda nafs. Men det Àr sÄklart upp till var och en hur man gör med det.
Hemgjorda trillingnötter:
150 g hasselnötter
200 g mjölkchoklad
Rosta nötterna i 225°C i cirka 10 minuter. Gnugga bort skalet frÄn de rostade nötterna med hjÀlp av en handduk
SmÀlt chokladen, över vattenbad eller i micron. Ha i alla hasselnötskÀrnorna och tÀck dom med choklad. Plocka upp tre och tre, lÄt överflödig choklad rinna av.  LÀgg upp dem pÄ ett bakplÄtspapper och lÄt stelna helt. Ringla gÀrna lite av den överblivna chokladen över nötterna.
Ett fint och enkelt julgodis att göra nu inför jul <3
Vilket julgodis Àr din favorit?

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Malin
Malin
5 Ă„r sedan

Ett tips: doppa dem minst tvÄ gÄnger i choklad istÀllet för en, blir Ànnu godare.och lite flingsalt pÄ toppen.

Lotta
Lotta
5 Ă„r sedan

Trillingnöt togs inte bort för att folk inte gillade den utan för att den var dyr att tillverka. Den officiella förklaringen var om jag inte missminner mig att Trillingnöt inte kunde tillverkas i samma maskiner som de övriga, gjutna pralinerna. Men jag skulle tro att rÄvarukostnaden spelade stor roll ocksÄ. Hasselnötter Àr dyrt och med hela nötter kan man inte fuska och spÀ ut med billigare ingredienser.

jultapas, glöggmingel, friterade saffransbollar, cervera

NÀsta inlÀgg

9 goda desserter till jul

0
Vad tycker du? LÀmna gÀrna en kommentar.x
()
x