ANNONS

The milkey way

image288
För ett par år sedan hade jag så fruktansvärt ont i magen. Dag ut och dag in. Det visade sig att jag var lite överkännslig mot laktos, detta ledde till att jag uteslöt alla mjölkprodukter ur min mat. När jag var liten kunde jag dricka hur mycket mjölk som helst. Jag älskade det! Men mjölkkonsumtionen sjönk drastiskt från det att jag flyttade hemifrån. (vatten är billigare än mjölk..) Så att inte dricka ren mjölk längre var inte något jag saknade. Efter lite drygt ett år mådde min mage bra igen och började tåla mjölk så de senaste två åren har jag kunnat äta mjölkprodukter som vanligt,  men de senaste veckorna har jag börjat känna den där uppsväldheten och magontet igen. Så sist vi hadlade åkte det ner tre liter havremjölk i vagnen. Det gör mig faktiskt inget alls att använda den istället för vanlig mjölk. Till gröten jag äter på morgonen passar faktisk havremjölk mycket bättre än vanlig mjölk! Den är även perfekt att göra smoothies, baka och laga mat på!
Att den innehåller antioxidanter, lite fett och är kolesterolsänkande är ju bara ett plus i kanten. Det enda jag inte gillar med havremjölk är att den inte är speciellt bra att ha i kaffe, men nu har Oatly tagit fram en ny produkt, Avena del Barista. En havremjölk som skall fungera bra att göra late och cappucino på. Frågan är bara om den kan fungera som kaffemjölk med? Någon som testat?


Är du överkännslig mot någon mat?

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
emelie
16 år sedan

tål varken gluten eller mjölk! Men man vänjer ju sig vid allt 😛

issa
16 år sedan

jag anar att jag är lite överkänslig mot mjölk jag med.. har ofta lite problems me min mage vilket gör att jag istort sett aldrig dricker mjölk.. äter inte ost eller nåt sånt heller vilket antagligen inte är så himla bra för kroppen. tycker också att havremjölk är gott o bra! och jag håller med om att det passar bättre till havregrynsgröten:) berätta gärna om hur den där nya mjölken fungerar i kaffet.. skulle va bra me ett alternativ! 🙂

Anna.
Anna.
16 år sedan

Jaa är lite känslig mot mjölk jag med.
Läser din blogg varje dag för och se om de kommit något nytt.
Har du något bra recept på kladdkaka samt typ ”frukost frallor” ?
Hittar inge bra som jag gillar.
Ha en bra vecka

Nästa inlägg

(svensk) Kinamat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x