ANNONS

En stor knöl och lite basilika

image310

I helgen serverades även en het otroligt god potatis som jag gjorde i ugnen. Jag använde mig av bakpotatis. Då de mesta utav de strips vi äter är gjorda på bakpotatis, måste det ju gå extra bra att göra ugnspotatis på de har jag tänkt. Det tar några minuter längre i ugnen, men det har blilvit riktigt smarrigt de gånger jag använt mig av dessa stora knölar. Jag brukar för det mesta skiva i några morötter, dels för att det blir fint med lite färg och sen för att de blir så söta och goda när de rostas i ugnen!

Till 4 portioner:

3 bakpotatisar
3 morötter
olja
salt
fryst eller färsk basilika

Gör så här:

Skala morötterna och potatisen, klyfta dem i lika stora bitar. Olja en ugnsäker form och lägg i potatisen och morötterna. Ha över ordentligt med salt och basilika, tossa runt allt så det fördelas jämnt. Ugnsbaka på 200 graders värme tills de känns klara, ca 40 minuter.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Frida
16 år sedan

Vilket härligt collage!

Nästa inlägg

Tomater & Balslamvinäger

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x