ANNONS

Men tänk på alla traditionerna!

image360

Nu står det inte på för ens den är här på riktigt, med alla sina dofter och förhoppningar. Självklart är det den beryktade julen jag pratar om.
Hemma hos mina föräldrar har julen alltid varit speciell. Inte för att andras jular inte är speciella, men hemma hos har alltid julen varit som tagen ur ett avsnitt av Sunes Jul. Men vi får skratta iallafall, det är ju huvudsaken!

Sen kommer vi till det här med traditioner, vi börjar med julgardinerna. Dessa köpte mamma för många, många år sedan, ja iallafall är det över 20 år sedan hon införskaffade dem. Har jag förstått det hela rätt var de hiskeligt dyra då på tiden och käre mor kände väl att hon var tvungen att sätta upp dem år efter år, så hon fick valuta för pengarna.
När hon sedan kände att nu har jag satt upp dessa i så många år, nu måste jag få köpa nya! Ja då var det tvärstopp från mig och lillasyster. Ingen riktig jul utan julgardinerna!
Sen hade hon en adventsjusstake som hon också packat upp ur jullådorna varje år som kanske skulle behöva vila från allt julstök, tvärstopp där med. Fast där gav vi faktiskt vika för några år sedan, men i år kryper det fram, att pappa tycker den nya staken är riktigt ful!
Granen hemma hos mamma och pappa har alltid varit full av saker jag och lillasyster så duktigt tillverkat på dagis, fritids och i skolan genom åren. Jag vet inte hur gamla vi var men en jul tyckte väl även jag att det började bli lite mycket hemtillverkat i julgranen, när jag då föreslår att vi skall ta bort något utbrister lillasyster med tårar i ögonen
: Men tänk på alla tratitionerna!!
Så var det med den saken…

Men vet ni, i år har mamma fått tillstånd av både mig och lillasyster att köpa nya julgardiner och eftersom pappa inte gillat adventsjulstaken lär hon nog köpa ny sådan med! Och när vi kommer till det allra heligaste, julgranen så hoppas jag att lillasyster Sara som nu fyller 18 år kan släppa taget om allt krimskrams och klä granen i fina kulor. Men det återstår att se..


(collage: julgardiner & ljusstake från ellos, julgranskula från pottery barn)

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
lina
16 år sedan

Ha,ha…låter lite som i vår familj! Men jag är lite kluven faktiskt. Älskar traditionella julpynt och så, men det finns ju såå mkt nytt också som är kanonsnyggt! En blandning kanske är bäst:)

Christina W
16 år sedan

Alla har vi våra traditioner även om de inte är många i vår familj så är de jätteviktiga….inte minst för tonårssönerna. Föreslog för något år sedan att vi skulle resa bort över jul och fick ett rungande NEJ.

Nästa inlägg

Pasta med makrill

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x