ANNONS

Pestokyckling

image453

Ni kan bara gissa hur gott det doftar här hemma, ren tvätt, rena golv och hyllor, underbart doftande kyckling i ugnen. Kan det bli bättre? Efter att ha spenderat hela söndagen i soffan tillsamans med säsong 1 av Criminal Minds, pizza och annat som hör till hade jag en sån otrolig energi i dag när jag vaknade så för en gångs skull har jag fått lite gjort här hemma. Eftersom tvättkorgen misstänktsamt började svämma över var det bara att kila ned i tvättstugan för att kolla efter en tvättid. Turligt nog fanns det en nu på dagen så strax skall jag gå ned och hämta upp det sista. Äntligen tog jag mig i kragen och röjde i ett av skåpen i köket. Hur jag löste det hela visar jag kanske senare. Nöjd med vad som åstadkommits idag är jag iallafall!

kycklingfilé (ca 1 per person)
3 vitlöksklyftor
basilika
olja
salt & peppar

1 burk creme fraiche
ett par msk pesto
ev 1 vitlöksklyfta
salt & peppar

pasta

Tina kycklingen och lägg den i en ugnsform. Skala och grovhacka vitlöken, gör en marinad av vitlök, olja, basilika salt och peppar och pensla den över kycklingen.
Ställ in i ugnen på ca 200 grader tills kycklingen är helt klar. (köttet skall vitt)

Rör samman fraiche med pesto, för en lite kryddigare smak, tillsätt en pressad vitlöksklyfta. Salta och peppra. Servera kycklingen och pestodippen med nykokt pasta.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Cissi
Cissi
16 år sedan

Gaaah! Jag som älskar Pesto… Det här ska jag nog allt skrive ner =)
Fortsatt Trevlig Vecka/Cissi

Sara
Sara
16 år sedan

Vad gott det låter. Bra tips, jag köpte hem en burk pesto i fredags!

Jonna
16 år sedan

Gott:)

maria
16 år sedan

Mums ! 🙂

anna
16 år sedan

he fina bloggen och bloggerskan!
mums den här pestokycklingen låter ju inte dum alls! måste testas! kramar!

Evasleva
16 år sedan

Vad skönt det är när man har såna effektiva och duktiga dagar!
Kycklingen låter jättegott!

Elin
16 år sedan

svar: Ja men precis:D
ja det är exakt det jag ska göra:D:DD

Nästa inlägg

Till bakverken

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x