ANNONS

hett


Pust, stön, flås och flämt. Nu är verkligen sommaren här på riktigt. Inte en dag för sent med tanke på att det snart är augusti! I denna värme finns det väl knapt en människa som känner för att stå inne och stöka i köket. Men äta bör man, annars dör man sägs det ju. Under de senaste dagarna har det mest blivit olika smaskiga sallader för våran del. Min absoluta favorit så här i sommarvärmen!

Efter att ha jobbat hela dagen i outhärdlig hetta (27 grader varmt hade vi i köket!), var jag helt slut. Det är då man använder en utav de livlinor man har;
-Mamma, kan vi få äta hos er…?

Och självklart var det ett vinnande samtal. När vi klev innanför deras dörr var altanbordet dukat med kokt potatis, matjesill, kokta ägg, gräddfil, gräslök och hård smörgås med prästost. Perfekt att äta en dag som denna. Salt och inte alltför varm mat. Inte är det speciellt svårlagat heller. Koka ägg och potatis, klipp gräslöken och sillen i mindre bitar, duka och ät!

Nu skall jag återgå till tobleronen som vi smaskar i oss till kaffet.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
15 år sedan

Jag tog också flykt till mammsen igår men då hade det blivit regnigt och åskigt så hon skippade grillningen och bjöd på varm smörgåstårta, nästan läskigt gott! Fast inte lika gott som sill och färskpotatis i solen en varm sommardag 🙂

Mamma Mat
15 år sedan

Jösses, vad gott i sommarvärmen. Bra tips till familjens midda ikväll…

Skicka ett tack till Sebastian också för tipsen om att pimpa sin blogg – ännu har jag inte satt igång projektet men det kommer när jag har mer tid.

Hälsningar MammaMat

Nästa inlägg

Blåbärspaj

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x