Gårdagens middag blev, regnbågsfilé med couscous och citronsås. Till och med Sebastian tyckte att couscousen var god. Han har annars alltid sagt att det inte är något för honom. Men alla kan vi ju ändra oss.
Jag tycker det är svårt med fisk, antagligen för att jag gör det alldelens för sällan. Vilket är synd, för jag tycker verkligen om fisk! Igår gjorde jag en lättsmält variant som fick bara fick ugnsbakas. Ingra krångligheter alls. Persiljan satte varkligen fin smak på allting.
Fisk med couscous 2 pers:
3 regnbågsfilér
salt & citronpeppar
1 dl vatten
Tina fisken och lägg den i en ugnssäker form. Salta och peppra på båda sidor. Slå över lite vatten och låt stå i ugnen på 200 grader tills fisken är helt vit igenom. Ca 20 minuter.
Couscous
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 buljongtärning
olja
vatten
couscus (läs på förpakningen hur stor andel vatten och gryn det skall vara)
persilja
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de mjukt i en kastrull. Ta ur löken och koka upp vatten, buljong och olja.
Slå i couscousen och låt den stå och dra i minst 5 minuter. Hacka persiljan och ha i den precis innan servering.
½ citron
2 dl cream frech
persilja
salt & peppae
socker
Pressa ur saften från citronen, rör i frechen, salt, peppar och en liten nypa socker. Hacka persljan och ha i.
Riv morötter att ha till.
gott.. blev verkligen sugen på fisk nu, god och nyttig mat!!
Gott med persilja & vitlök i couscousen!
Låter himla gott & nyttigt dessutom! Ha en bra dag!
Låter mumsigt värre minsann!
Gott!
låter gott! älskar fisk, men tycker presis som du att det är svårt. Vill inte ha panerad fisk, därför tycker jag det är svårt att hitta bra recept som är goda. Men vi kör mkt lax hemma. Lax med pesto är en favorit!