ANNONS

Glöggstart

Nu börjar butikerna på allvar fyllas med allt du kan behöva inför julen. ICA hade plockat fram adventskalendrar i choklad, pepparkakor, pepparkakshus, glögg, mandlar, russin och en hel del annat.
Själv fastnade jag vid glöggen, så många olika sorters glögg det finns! Aningens, aningens tidigt kan jag tycka det är att börja dricka glögg redan nu. Men då jag fick syn på denna flaska från Dufvenkrooks, ja då kunde jag inte låta bli att köpa den.
 Istället för den traditionella glöggsmaken så har denna fåt smak av lingon och blåbär. Sådan glögg, som inte smakar som "julglögg" kan jag gärna börja dricka redan nu. Ikväll skall den provsmakas har jag tänkt.
Att det är en lättvinsglögg gör mig ingenting alls, i ärlighetens namn är jag inte specielt förtjust i starkvinsglögg. Men något jag kan rekomedera är att spä ut lättglöggen med vanligt röttvin. Då kan du bestämma hur mycket alkohol du vill att din glögg ska smaka. Smart va!

Andra nyheter från Dufvenkrooks i år är Amore Vanilj och X-mas Delight.

Amore Vanilj
har som namnet antyder en smak av vanilj men med inslag av pomerans, citrus, kardemumma och torkade frukter. Den passar lika bra att serveras varm som kall. Alkoholhalten är 20%, kanske något att servera kall med en isbit i som en välkomstdrink på nästa kalas?

X-mas Delight, denna glögg har smak av de klassiska glöggkryddorna men även inslag av kakao, mörk choklad, knäck och pomerans. Alkoholhalten här är 15% och även den kan serveras varm som kall.

Dessa två hittar du i Systembolagets sortiment.

Har du testat någon av årets glöggnyheter?

(bilder: dufvenkrooks.se)

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sofie
Sofie
15 år sedan

Blossas 08-glögg är supergod. Jag gillar egentligen inte heller starkvinsglögger men den har inte alls så spritig smak som starkvinsglögg brukar ha så den blev verkligen en vinnare hemma.

Anniqa
15 år sedan

Har tyvärr redan tjuv startat, jag också med blossa08, kan varma rekomendera den, riktigt god.

Annki
15 år sedan

Å med blåbär låter gott 🙂 jag har länkat till din blogg från min, superfin och bra innehåll 😀

Julbloggarn
15 år sedan

såg att du lämnat en liten kommentar i min julblogg =)och jag håller med dig, bästa tiden på året ligger verkligen framför oss. Har kikat runt på din sida nu och hittat massa fina recept, hit kommer jag fler ggr 😉

Kardemumma Gumma
15 år sedan

Åååh Amore Vanilj lät ju underbar! Måste verkligen prövas! 🙂

Carro
15 år sedan

Vilken underbar blogg du har, får jag länka dig från min sida 🙂 ?

SebbeSula
15 år sedan

hej Linnie.

Sitter på tåget ner till göteborg nu.

Glöggen igår var riktigt jäkla god, som du märkte.

Jag är allt in och kikar bloggen titt som tätt.

Tomtens Dotter
15 år sedan

Blossa08 är jäggegod, Dufvenkrooks Delight är ok, men kanske inte värt pengarna. Däremot är deras blåbär/lingon kanon. Måste bara komma på hur den spetsas på bästa sätt :-))

Anna
11 år sedan

Allt med glögg, jul och blogg är bara skit. Jag minnasan hur man trimmar en skoter

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2008/11/gloggstart/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2008/11/gloggstart/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2008/11/gloggstart/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2008/11/gloggstart/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2008/11/gloggstart/ […]

Nästa inlägg

Sött som socker

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x