ANNONS

Vårcupcakes

Idag har lokaltidningen (Sala Allehanda) varit här och skrivit lite om mig och mitt bloggande. Självklart var jag tvungen att baka lite gott att bjuda på! Jag gjorde två sorters cupcakes och en ny sorts kaka. Här ovan ser ni några utav de cupcakes jag pysslade ihop i morse. De blev verkligen härligt solgula och känns riktigt våriga, vilket kan tyckas lite fel då termometern envist visar under -10. Men man kan behöva piggas upp lite i vintermörkret!
Själva muffinsen fick smak av vanilj medan jag hade citron i frostingen.

Blommorna har jag gjort själv av flowerpaste.


Vaniljcupcakes ca 12 stycken:

3 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ dl vaniljyoghurt

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda i en separat skål mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ned det i äggsmeten och rör i youghurten. Blanda väl. Ställ ut muffinsformar på en muffinsplåt och fyll sedan formarna till 2/3. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.

Citronsmörkräm:

100 g mjukt smör
ca 1 pkt florsocker
2 msk grädde/mjölk
saften från ½ citron

Börja med att röra smöret mjukt, tillsätt sedan florsockret lite i taget. Ha i grädde/mjölk och citronsaft. Vispa detta i ca 5 minuter på medelhastighet, färga smörkrämen i önskad färg och spritsa sedan ut krämen på dina muffins.

Bild: Linnéas Skafferi

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
lina
15 år sedan

Ser härligt ut med vårfärger tycker jag!!! Och vad mumsiga de ser ut att vara:)

Kardemumma Gumman
15 år sedan

Åh vilka söta! 🙂 Smakar säkert super goda också!

Annica
15 år sedan

Vad fina dom blev, lite synd att behöva äta upp. =o)

Elaine
15 år sedan

Ja de ser verkligen härligt "våriga" ut – å GODA! 🙂

Älskar cupcakes!

Mia
Mia
15 år sedan

Ja dom ser verkligen våriga ut och väldigt goda =) Kul att dom gör repotage om dig och din blogg. /Mia.

karina_ramthun@hotmail.com
karina_ramthun@hotmail.com
15 år sedan

hej! gillar din blogg…så du får en utmärkelse av mig

tintin67.blogg.se

/K

Nadja
15 år sedan

Oj vad fina dom är. Du är jätteduktig!

Nadja

Sara
Sara
15 år sedan

Vad kul! Det ska bli roligt att få något intressant att läsa på morgonen… 😉

Daniella
15 år sedan

Underbar blogg!

stina
15 år sedan

hej! jag måste bara säga att VILKEN mysig blogg!!!! men jag har en liten fråga. På många av dina fina cupcakes har de en liten blomma eller någon fin dekoration, hur har du gjort dom? hoppas du svarar, du kan svara i min blogg om du vill, skulle vekligen uppskatta det!

fanny!
15 år sedan

Hej, jag och min kompis har hållt på nu i flera timmar med cupcakes bakande och har en fråga. Det står att man ska ha i ett pkt florsocker, menar du verkliget ETT PAKET, våra paket består liksom av 500g florsocker, och det kan ju knappast stämma att vi ska ha ha i det? Så vi kör på känslan, men kan va gött med ett svar! :):) Och dom blir supergoda! Ätnligen fått nytta av dina söta recept!

Emma
15 år sedan

törs man äta dom, de är ju så fina.

Anonym
15 år sedan

De såg verkligen fina ut! Jag lånade ditt recept idag och lekte lite. Bilder finns i min blogg. 🙂

Nellie
14 år sedan

Måste jag pröva C:

Nästa inlägg

Hot chocolate

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x