Påskdukning

 
påskduka
Visst är det härligt att få duka fint? Köpa hem fina servetter, lägga något fint på allas tallrikar och kanske göra en liten bordplacering. Bara för att det är lite kul!
Och nu till påsk finns det ju alla chanser i världen till att få duka lite extra fint. Men känner man att man inte har lust eller möjlighet att lägga ut en förmögenhet på duknings, då har jag några smarta tips!
påsk
Har du inte porslin så det räcker till alla? Åk till närmaste loppis/second hand-butik och fynda omaka tallrikar och assietter. Det blir supersnyggt att duka med olika tallrikar, om det är ett genomgående tema.
En enkel påskdekoration gör du genom att forma lite sisal (finns att köpa på närmaste blomsteraffär, finns även i olika färger) till ett bo och sedan stoppa i ett ägg. Jag tog ett chokladägg som jag skalat, men självklart kan man ta ett kokt ägg som du t ex färgat. Hur man färgar ägg helt naturligt kommer det ett inlägg om senare i veckan!
påskdukning
En liten grön kvist piffar upp en enkel dukning! Murgröna brukar det ofta kunna vara extrapris på. Köp hem en kruka och använd att dekorera påskbordet med!
Har du några extra bra tips på hur du brukar göra för att få till en snygg dukning? Dela gärna med dig i så fall!
bidl:Linnéa Seidel

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
karin
8 år sedan

Enkelt och vackert, perfekt till påsk!

trackback
8 år sedan

[…] Har ni sett de fina tipsen för påskens bord hos Linneas skafferi? […]

Emma Thun
8 år sedan

Fint, och tack för all fin vardags-inspiration!
Såhär blev min duknings-variant 🙂
https://emmassamling.wordpress.com/2016/03/15/paskdukning/

chokladdoppade mandlar

Nästa inlägg

Chokladdoppade mandlar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x