Veckans mat: 5 värmande middagar

köttfärssoppa
Temat på veckans mat är 5 värmande middagar. För det har väl inte undgått någon att det blivit riktigt höstligt kallt och mörkt ute!? Så vad passar bättre att tipsa om än 5 härligt, värmande middagar? Ofta förknippar man höstig mat med mustiga grytor, men det finns faktiskt så mycket annat man kan laga som värmer gott men inte är kött. Därför passar jag på att lyfta två härliga grytor som är helt vegetariska och så goda! Men på min lista hittar ni även en värmande gulasch och storfavoriten: köttfärssoppa! Den är en av de få maträtt som är återkommande hemma hos oss. Inte så svårt att lista ut varför kanske. Superenkel att laga, jättegod och den går lätt att laga till många! En riktig 10-poängare så här på hösten!
gulasch
Näst på tur är den här härliga gulaschen som har fått puttra länge, länge i min Crock Pot. En av världens bästa uppfinningar om ni frågar mig! Har man ingen Crock Pot går det såklart bra att koka den på spisen också.
 
räksoppa
Räksoppa, det är också en återkommande favorit. Den här är rysligt enkel att göra och blir supergod! Perfekt vardagsmat helt enkelt!
kikärtsgryta
Kikärtsgryta är en av mina favoriter när det kommer till vegetariska grytor. Här har kikärtorna fått sällskap av massa härliga kryddor, sötpotatis och kokosmjölk. Receptet räcker till många eller är perfekt att frysa in och ha på lager till de dagar man inte orkar laga mat!
mexikansk gryta
En mexikansk gryta är aldrig fel.. Så enkelt att bara blanda ihop alla ingredienser och sedan låta den puttra på svag värme i Crock- Potten eller på spisen. Jag gjorde min vegetarisk, men självklart kan man ha i köttfärs eller strimlad kyckling om man vill!
 
äppelkaka
Avsluta veckan med en härlig äppelkaka. Servera den gärna lite ljummen med en klick vaniljsås till!
Vad ska ni äta i veckan?

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Susanna
Susanna
7 år sedan

Min dotter kommer hem från college och är vegan. Jag gör kikärtsgryta med grönkål och bakar en äppelkaka.

Annas pepparkakor

Nästa inlägg

Fredagssvep

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x