Wienernougat- dag 12 av 24 dagar jul

wienernougat

Dag 12 av 24 dagar jul. Alltså idag är det bara 12 dagar kvar till julafton! Hur känns det egentligen? Här har det kommit massor med snö, så just nu är julkänslan på topp måste jag säga!
Och dagen till ära tänkte jag bjuda er på en kär klassiker, nämligen wienernougat. Ni vet den där man brukar köpa i ask med vita papper runt. Nu kanske ni tror att det är supersvårt att göra själv. Men där har ni helt fel, det är faktiskt enklare än både knäck och kola.

wienernougat

Jag har tidigare år gjort min wienernougat på mjölkchoklad. Men av olika anledningar (jag läste inte alls receptet innan jag åkte och handlade och missade därför själva mjölkchokladen…) så blev det inte så i år. Istället tog jag 70% choklad och oj så gott det blev till den söta nougaten. Wienernougat har ju en förmåga att bli rätt sött och sliskigt i vanliga fall. Men med mörk choklad i blev det så mycket godare. Det tycker i alla fall jag!

 wienernougat ’

Wienernougat är en sådan där perfekt grej att göra och ge bort. Skär i små fina bitar och lägg i en cellofanpåse eller fin kartong och vips har du bästa gå-bort-presenten!
Jag har inte hittat någon bra form att låta min wienernougat stelna i än, så jag brukar göra en form av aluminiumfolie. Till den här omgången gjorde jag en form på ca 15×20 centimeter med 2 cm höga kanter.
Receptet går utmärkt att dubblera.

Wienernougat med mörk choklad:

100 g flagad mandel
250 g nougat
150 g mörk choklad

Rosta mandeln i en torr panna på medelvärme.
Skär ner nougaten i små bitar och smält den i ett vattenbad. Hacka ner chokladen och låt den smälta i chokladen. Rör i den flaggade mandeln och blanda väl. Häll upp i en form och ställ svalt. Skär i små bitar. Förvara svalt.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma
7 år sedan

Åh älskade nougat! Tycker dock att det blir himla sött om man äter flera… ^^

Risgrynsgröt

Nästa inlägg

Risgrynsgröt i Crock Pot

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x