Frukost

kesofrukost-3
Då var första dagen för 2017 här då jag får stöka runt i köket med kameran i högsta hugg. Det är fina dagar när man får arbeta i helt lugn och ro, ibland kommer jag på att jag inte pratat med någon på kanske 5 timmar. Inte ens hunden. Det är liksom nästan lite meditativt att arbeta av uppdrag efter uppdrag. Och när arbetsdagen är slut känner man sig så nöjd. Att man verkligen fått något gjort!
En annan fin sak med dagar som dessa är att jag kan fotografera min frukost 🙂 Jag äter oftast frukost på stående fot i köket, i bilen eller på jobbet. Och det brukar inte vara någon inspirerande historia för ögat. Men de dagar jag arbetar hemifrån med att fotografera, ja då är det så kul att få göra sig en fin frukost!
 
kesofrukost
 
Jag älskar verkligen frukost och tycker det är en riktig lyx jag gärna unnar mig att göra en god frukost. Jag tänder gärna ljus och dukar fint när vi har tid. Jag hoppas det kan ge barnen en fin inställning till att äta just frukost. Att den kan vara mysigt och får ta tid.
Vi har medvetet låtit barnen börja så pass tidigt på morgonen att de kan äta frukost där. Då slipper vi stressa här hemma med det. Istället får de i lugn och ro börja dagen på förskolan med att sitta ner med sina kompisar och fröknar och äta utan stress.
På helgen sitter vi gärna länge och äter frukost, det får liksom ta sin tid. Jag hatar att skynda på barnen när dom äter. Det känns som en typisk grej som gör att man får en dålig relation till mat över lag. Att äta frukost, lunch och middag ska vara mysigt, för alla!
Har ni några fina rutiner kring maten?
 
kesofrukost-2
Det här är en av mina absoluta favoritfrukostar just nu. Keso blandat med naturell yoghurt och så varma bär på det. Allt toppas med pumpakärnor eller hackade nötter. Så gott och en riktigt bra start på dagen!
En grov, osötad smörgås till det och man har fått i sig en fin balans av kolhydrater, protein och fett. Är man riktigt hungrig så kan man lägga till ett kokt ägg också. Då åker proteinintaget upp lite också, vilket inte är någon nackdel alls.
Jag kan tycka att det är svårt att få i sig en proteinrik frukost om man inte tillsätter ägg. Har du något bra tips?
 
Keso och yoghurt med varma bär, 1 port:
1 dl naturell yoghurt (valfri fetthalt)
3 msk keso
1 krm vaniljpulver
1 dl blandade bär (jag tog hallon och blåbär)
1 näve pumpakärnor
Blanda keso, yoghurt och vanilj. Värm bären och häll det över yoghurten. Strö pumpakärnor över och ät direkt.
 
 
bild:;Linnéa Seidel

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johanna
7 år sedan

jag brukar också äta frukosten i farten, antingen ståendes i köket, eller i farten påväg till universitetet. Men älskar de mornar när man har gott om tid och verkligen kan sitta ner och njuta av frukosten!

trackback
7 år sedan

[…] Vidare till bloggen […]

Kikärtsgryta

Nästa inlägg

Veckans mat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x