Veckans mat

kikärtsgryta
Hej måndag och för mig första riktiga arbetsveckan efter jul och nyår. Och vad passar bättre att starta veckan med än en planering inför veckans mat?
Gårdagen gick åt att förbereda inför veckan. Para ihop, vad det kändes som hundratals Angry Birds- strumpor, vika små pojkkalsonger,  tvätta massor med kläder, hänga strumpor, byxor med trasiga knän och en och annan t-shirt. Se till att det kändes skapligt undanstädat i huset. Förbereda min frukost, plocka i ordning dator och datorväska. Sen somna i soffan.
Så i morse fick jag väcka två små pojkar som sen glatt skuttade in på förskolan och verkade tycka det var himla skönt att vara tillbaka. Själv stod jag där i hallen och kände att vi haft ett sånt fint jullov och att det gärna kunnat få fortsätta ett par dagar till. Men utan att man vet ordet av så är det ju snart dags att åka och hämta dom igen.
Så även om jullovet har varit helt fantastiskt (barnen fattade äntligen grejen med sovmorgon!!!), så verkar vi alla ändå tycka att det är helt ok att vardagen är här igen.
Veckans mat tänkte jag den här veckan  får bli en typisk matvecka hemma hos oss. Hur brukar era matveckor se ut?
Vi startar den här veckan med en supergod kikärtsgryta, gör den gärna dagen innan. Dels för att den tar en stund att göra, men också för att den blir godare om den få stå till sig över natten. Jag gjorde den här grytan i min Crock-Pot, men det går såklart bra att även göra den i en vanlig gryta på spisen.
kycklinpanna
Recept på enkla kycklingrätter kan man aldrig få för många av. Den här kycklingpannan går fort att göra och innehåller inte alls så många ingredienser. Helt klart ett perfekt recept en helt vanlig vardag.
fisk i ugn med skagenröra
Vi äter fisk minst en gång i veckan. Jag älskar fisk och skulle utan problem kunna äta det 3 gånger i veckan. Sebastian brukar kunna fråga hur ofta jag kan äta lax utan att tröttna på det egentligen 🙂
Så här mitt i veckan gillar jag olika varianter av fisk i ugn. Som den här enkla fisken med skagenröra. Enkelt och gott!
vegetarisk lasagne
Lasagne är också en himla fin vardagsfavorit. Den här varianten är vegetarisk och istället för vit sås är den gjord på keso. Lite nyttigare, enklare och fantastiskt gott. Jag använder alltid keso när jag gör vegetarisk lasagne, ett bra sätt att få upp proteininnehållet.
mozzarellaburgare
Avsluta veckan på topp med hemgjorda mozzarellaburgare! En storfavorit hos alla i familjen som passar lika bra sommar som vinter.
 
mintkrokantmuffins
De här mintkrokantmuffinsarna brukade min granne baka när vi var hemma och mammalediga samtidigt. Helt livsfarligt goda!
Gör ett gäng och stoppa i frysen, de går utmärkt att tina i micron.
 

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] Vidare till bloggen […]

snabb kycklingpasta

Nästa inlägg

Krämig kycklingpasta

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x