ANNONS

Underbar kikärtsgryta

kikärtsgryta
Hej alla härliga läsare,
Idag har jag inte bara ett supersmarrigt recept att bjuda på, jag har även en finfin tävling som pågår från idag fredag fram till på söndag
I samarbete med Le Creuset och Bagaren och Kocken har jag nämligen tagit fram ett härligt recept på kikärtsgryta. När man tänker på  grytor är det lätt att man bara gör olika varianter på köttgryta. Men det finns ju så många olika slags vegetariska grytor man kan göra också. Jag tycker just kikärtor är bra att ha i grytor. De håller formen när man kokar dom och de har en lite lagom, nötig smak som gör sig fint ihop med många olika kryddor.
Sen måste jag bara säga att jag är lite smått kär i min nya gryta från Le Creuset. Jag har länge kikat på just en sån här, jag tycker dom är så snygga! Vi har mycket grått i köket så den turkosa färgen på grytan blev så snygg till!
Jag tycker att en riktigt bra gryta, gärna en i gjutjärn är något alla bör ha i sitt kök. Nu har jag två, en lite mindre och min nya som rymmer drygt 4 liter.
 
Kikärtsgryta:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
3 msk curry
1 tsk torkad ingefära
1 tsk torkat citrongräs
1 msk ekologisk grönsaksbuljong (pulver)
2 msk tomatpuré
2 burkar (a 400G) konserverade körsbärstomater
230 g kikärtor (1 burk)
1 msk mango chutney
3 dl extra krämig kokosmjölk
2 msk citronsaft
salt och svartpeppar
färsk persilja
Skala löken och skär ner den i små bitar. Skala och finhacka vitlöken. Stek löken mjuk i en gryta med lite olja i på medelväme. Tärna zucchinin i ganska stora bitar. Låt den fräsa med löken en stund. Tillsätt sedan kryddor och tomatpuré. Fortsätt att steka på medelvärme en stund. Tillsätt sedan körsbärstomater, kikärtor och mango chutney. Låt allt koka upp och småputtra i minst 20 minuter.
Precis innan servering, ha i kokosmjölk och citron och smaka av med salt, peppar och finhackad persilja. Servera med kokt råris och grönsaker.
 
formsett
Men nu till tävlingen! Jag vet att det är många med mig som älskar Le Creusets produkter, därför känns det extra kul att få tävla ut ett superfint formsett från dom! Jag älskar olika ugnsformar och skulle kunna ha hur många som helst hemma!
För att vara med och tävla om ett formsett vill jag att du går in på Bagaren & Kockens sida för Le Creusets formsett och kollar ut vilken färg just du skulle vilja ha. Lämna en kommentar här under med kontaktuppgifter och vilken färg du gillar bäst.
Tävlingen pågår från idag fredag 20/1- söndag 22/1 kl 24.00.
Tävlingen är avslutad!

Vinnaren utses av Linnéas Skafferi och kan ej överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen är ett samarbete mellan Linnéas Skafferi och Bagaren & Kocken.
5
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sara Lindqvist
Sara Lindqvist
7 år sedan

Rosmarin skulle jag vilja vinna! Formarna är så härliga att använda. Har Carribean redan i hemmet.

Maria L
Maria L
7 år sedan

Creme! Skulle matcha perfekt till vårt kök!
Tack för en mycket trevlig blogg. Hittills har alla recept vi provat härifrån varit riktigt bra!

Mikaela
7 år sedan

Åååå håller verkligen tummarna nu! Coastal blue är så fin färg!

Annie Ahlm
Annie Ahlm
7 år sedan

Caribbean 🙂

trackback
7 år sedan

[…] Vidare till bloggen […]

Rosis
Rosis
7 år sedan

Jag älskar att laga mat jag också och dutta ihop div med goda kryddor. Vegetarisk mat är mumsgott och grytor bra mat för hela familjen. Le crouset fomen i turkos färg var ju himla snyggt (caribien). Den vill jag gärna ha! Kram o trevlig helg/Rosis

Semra
Semra
7 år sedan

Har upptäckt mer och mer vegetariska rätter och lagar mycket mer idag än vad jag gjorde ex. för bara ett år sedan. Kommer definitivt dra ner på kött och laga mer vegetariskt. Skulle bli glad om jag skulle bli en vinnare och färgen ”vulkan” är så snyggt.

Jessica Elm
Jessica Elm
7 år sedan

Skulle gärna vinna ett set i färgen Caribbean. Så snyggt! Önskar mig dessa i födelsedagspresent så det vore ju exyra kul om jag hade turen med mig att vinna! 🙂

Ida
Ida
7 år sedan

Kikärtsgrytan låter supergod! Och ditt recept på vegetarisk stroganoff gick verkligen hem i det här hushållet!
Jag gillar Coastal Blue och håller med om att man inte kan ha för många ugnsformar.

Pauline
Pauline
7 år sedan

Coastal Blue skulle passa så fint till resten av mina köksprodukter här hemma! Här hemma används ugnsformar i princip dagligen.

AnnaA
AnnaA
7 år sedan

Jag skulle bli så glad om jag fick ett formsett från Le Cruset. Jag har tyvärr råkat tappa min favoritform i golvet så den sprack, dessa är både snygga och ser tåliga ut.
Jag önskar mig färg Caribbean för att pigga upp mig!

Caroline
Caroline
7 år sedan

Marseille! Passar min underbara gryta, och mina blåa köksväggar 🙂

Sara
Sara
7 år sedan

Hej! Jag skulle helst vilja ha Caribbean =)

Annika
Annika
7 år sedan

Caribbean tycker jag var finast!

Jennie Elmersson
Jennie Elmersson
7 år sedan

Vilken passande tävling med ännu bättre utdelning 😉 Precis vad jag behöver efter en jul där båda mina favvisar ifrån gerbera gick sönder… Nya och fräscha formar i färgen caribbean skulle vara pricken över i:et i mitt kök. En mamma med tre småbarn skulle bli överlycklig om hon vann detta. Där plånboken inte alltid tillåter extra utgifter 😉

Helen W
Helen W
7 år sedan

Cremefärgad. Hatar egentligen att jag är så rädd för färger men tycker helt enkelt de neutrala färgerna är snyggast! Vore fint att tillaga gratänger och annat smarrigt i!

Margareta Jonsson
Margareta Jonsson
7 år sedan

Caribbean

Semra
Semra
7 år sedan

Börjat laga mer och mer vegetariskt mat och tycker att det är jättegott. Har verkligen dragit ner på kött och det känns väldigt bra. Om jag skulle vinna formen så skulle jag vilja ha färgen vulkan. Älskar den färgen.

Åsa Törnsten
7 år sedan

Rosmarin tycker jag var en glad vårfärg, som passar till de flesta dukningar.🌷🌷🌷

Annika Andersson
Annika Andersson
7 år sedan

Caribbean är en underbar färg så den önskar jag mig! 🙂

Anna-Maria Nilsson
Anna-Maria Nilsson
7 år sedan

Jag gillar de röda bäst och så blir de superfina på bordet, vare sig jag dukar med Rörstrands klassiska Grön Anna servis som jag ärvt eller Kunglig Dansk Blå Blomst som jag samlat på sedan barnsben! Jag har en röd skål sedan tidigare så då blir det sallad i den, lasagne med svamp i den stora formen och till dessert kanske en hallonsmulpaj med vitchoklad I den lilla formen!

MALIN A Christoffersson
MALIN A Christoffersson
7 år sedan

All mat ser ännu godare ut i en fin form, och mina barn har båda blått som favoritfärg så den ljusblå skulle jag bli väldigt glad för! Tack för en superbra blogg!

Emelie F
Emelie F
7 år sedan

Jag skulle vilja ha formarna i svart, så de matchar min svarta gryta från samma märke=)

Paulina F Johansson
Paulina F Johansson
7 år sedan

Nutmeg skulle göra sig fint på bordet hemma 🙂

Carina Gustafsson
Carina Gustafsson
7 år sedan

Jag skulle gärna vilja vinna den röda gratängformen

Stina
Stina
7 år sedan

Rosmarin tyckte jag var en väldigt fin färg. Håller tummarna för lite tur 🍀

Amanda
Amanda
7 år sedan

Vilken bra tävling! Skulle behöva ugnsformar och de i coastal blue var ju så fina! 🙂

Maria Johansson
Maria Johansson
7 år sedan

Vulcan skulle passa mig i färg! Hoppas på tur👍😃

Karin Skoglund
Karin Skoglund
7 år sedan

Jag skulle så gärna vilja ha settet i svart blank! Stilrent som funkar genom åren, vilket är perfekt då kvalitén på formarna är så bra!

Ingrid
Ingrid
7 år sedan

Den ljuvliga caribbean skulle jag bli glad över! 😁

Lena
Lena
7 år sedan

Jag bara älskar den ”klassiska” le Creuset färgen Vulkan <3

Ingrid
Ingrid
7 år sedan

Den ljuvliga caribbean skulle jag bli glad över!

Eva Forsberg
Eva Forsberg
7 år sedan

Orangea färgen tycker jag skulle passa i mitt kök. Dessutom jobbar jag på Orangea svansen på en förskola här i vår stad!

Sofia
Sofia
7 år sedan

Jag är gärna med och tävlar! Tyckte de oranga (Vulvan) var så fina, min favoritfärg.

Anna Sandström
Anna Sandström
7 år sedan

Caribbean 😍

Åsa Bergqvist
Åsa Bergqvist
7 år sedan

Marseille, så fin och så användbar! Till gratänger självklart men så fina att använda som uppläggningstat också!

Emma
Emma
7 år sedan

Caribbean hade passat så bra till mina lila och limegröna uppläggningsfat som jag har sen innan

Jerker
Jerker
7 år sedan

Caribbean är min frus favorit så den önskar jag 🙂

Mona Lundin
Mona Lundin
7 år sedan

Kikärtsgrytan ser ut att vara jättegod! 🍜Tittat flera gånger på formsetten och det är svårt att välja bland alla fina färger. Har slutligen kommit fram till att jag skulle vilja ha Vulkan om jag skulle vinna.

Jenny Kerr
Jenny Kerr
7 år sedan

Vulkan! Då matchar de våra grytor från Le Creuset 🙂 Och de älskar vi! Toppen att laga goda grytor i 🙂 Och ugnsformarna kan man ju laga en massa smarriga gratänger eller varför inte ha som fina uppläggningsfat 🙂

Jessica
Jessica
7 år sedan

Coastal blue skulle jag vilja ha! Lagar både vegetariskt och annat då bara jag är vegetarian i familjen. Men 2017 har jag gett mig på att få HELA familjen att börja äta mer smarrigt veggo-käk. Kanske går lättare att motivera i fina formar? Vem vet?

Elin S
Elin S
7 år sedan

Coastal Blue är fin favorit!

AnnBritt
AnnBritt
7 år sedan

Nutmeg gillar jag! ☺ Hoppas på vinst, ugnsformarna här hemma behöver uppdateras!

Leila Bramkvist
Leila Bramkvist
7 år sedan

Jag har ingen sådan form men skulle gärna vilja vinna den röda.

Helena i Uppsala
Helena i Uppsala
7 år sedan

Vulkan gillar jag mest.

Lina
Lina
7 år sedan

Carribean är min favorit 😍

malin
malin
7 år sedan

oh alla är riktiga fina blivit glad vilken färg det en blitt ! du får välja………………

Caroline Ramberg
Caroline Ramberg
7 år sedan

Åh jag gillade dom svarta blanka bäst! Är så insnöad på svart just nu haha 🙂

Jannica Waller
Jannica Waller
7 år sedan

Skulle bli superlycklig om jag vann! Många av färgerna är fina, men gillar nog Caribbean bäst! 💎🙏🏻

Lisa
Lisa
7 år sedan

Som student har man ibland ont om pengar och då är en kylskåpsrensningsgratäng en riktig räddare! Det kan vara den kokt pastan från lunchen, sista mjölken som gick ut igår, kasslerbiten som blev över förra veckan och den sista broccolin i frysen – allt ner i en fin Carribean blue-färgad form och in i ugnen så har man både en god middag serverad i en fin form och en och annan matlåda till den kommande veckan! 🙂

Rulltårtssemla

Nästa inlägg

Rulltårtssemla eller semmelrulltårta?

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x