Veckans mat

vegetarisk lasagne
Hej måndag och hej alla nya läsare som hittat hit den sista tiden. Varmt välkomna 🙂
Varje måndag brukar jag lägga upp en matplanering inför veckan. Ibland har jag lite olika teman på matplaneringarna, och ibland blir det bara en varierad, planerad mat-vecka. Som den här veckan. Då hittar ni allt från vego-lasagne, till ugnspannkaka och urgoda kycklingnachos.
Men först ut denna måndag är som sagt en smarrig vegetarisk lasagne. Det finns ju så många olika varianter på vegetarisk lasagne, men jag gör nästan alltid min på keso istället för ostsås. Dels för att det går superfort men så känns det också lite nyttigare. I just den här har jag använt bönpasta, men det går såklart precis lika bra med vanliga lasagneplattor. Gärna färska!
kotlettgryta med svamp
Den här kotlettgrytan med svamp är en riktigt sotfavorit. Men jag funderar på att byta ut fläskköttet mot kyckling nästa gång. Det borde också bli supergott!
lax i ugn
På tal om favoriter .Lax i ugn, under ett lager av färskost. Så enkelt och så gott! Bästa vardagsmaten!!
ugnspannkaka
Ugnspannkaka är en riktig räddare i nöden när ork, energi och råvaror tryter hemma. Peta i rester av korv, potatis, lök, köttbullar, ja i princip vad som helst kan man ju peta i. Eller servera den precis som den är.
kycklingnachos
Äntligen fredag och vad passar bättre än en rejäl omgång nacho? Här är en variant på kycklingnachos som jag har ostgratinerat innan. Så. Himla. Gott!!! Kräver lite förberedelser, men det är det så värt!
pollykladdkaka
Avsluta veckan på topp! Bjud arbetskamrater eller familjen på en riktig höjdare till fredagsfikat, nämligen den kladdigaste av kladdkakor: Pollykladdkakan.
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] Vidare till bloggen […]

vegetarisk kikärtsgryta

Nästa inlägg

Underbar kikärtsgryta

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x