Veckans mat- 5 enkla fiskrecept för hela familjen

 
lax i ugn
Hur många av er tänker att vi måste bli bättre på att äta fisk? Minst en gång i veckan borde vi ju kunna få till att äta fisk. Hur svårt kan det vara?
Så står man där bland köttbullar och korv och inser att någon fisk blev det inte den här veckan heller.
Många får för sig att barnen inte gillar fisk, det är så tråkigt att laga mat som inte barn äter. Men jag tror grejen är att inte göra en sån stor sak av det. Vi äter fisk minst en gång i veckan (får jag bestämma så äter vi oftare än så). Och vi har alltid gjort det. Om fisk kommer på menyn, säg en gång i månaden -ja då är det klart att barnen kanske rynkar på näsan. Vad är det där för konstigt. Men gör man det bara till en vana så ska ni se att barnen äter.
Mina barn älskar fisk. Helst de enklaste varianterna. Som receptet på laxen här ovan. Det gjorde jag på torskrygg här för någon vecka sedan. Min 5-åring åt som en häst och sa att snälla mamma, kan vi inte äta det här nästa vecka också!! Det värmer gott i mammahjärtat. Första receptet är alltså superenkel lax i ugn med god sås.
torsk med pesto
Och på tal om torskrygg. Det är ju så himla gott att det passar precis lika bra som vardagsmat som till lite festligare tillfällen. Enklare middag än så här får du knappast till. Torskrygg med pesto. Sen gör du en enkel sås på pesto och turkisk yoghurt att ha till. Även detta är en favorit hos barnen.
kokt torsk med äggsås
Det här är ju en av mina favoriter, som jag tyvärr gör lite för sällan. Kokt torsk med äggsås. Vilka barndomsminnen 🙂 Till torsken tycker jag det är supergott att göra blomkålsmos istället för klassisk kokt potatis.
panerad torskrygg
Panerad torsk är inget jag står och gör superofta, om jag ska vara helt ärlig. Men min variant går ändå relativt fort då man inte behöver stå och steka, utan kör fisken i ugnen. En maträtt som alltid går hem hos barnen 🙂
hel laxsida
Mitt sista fisk-tips den här veckan måste bli hel laxsida med romsås och hjortronsås. Kör på grillen eller i ugnen. Mat som räcker till många och är relativt billigt. Jag brukar passa på när mataffären har extrapris på hel laxsida. Det är så gott och otroligt enkel mat att laga till många!
 
citrusdessert
Vi avslutar med ett friskt och gott recept på dessert, perfekt så här i citrustider! En citrusdessert med blåbär, kex och en klick grädde. Perfekt avslut på en god middag!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] Vidare till bloggen […]

Jessica Sundberg
7 år sedan

Jag älskar fisk! Kul med inspiration!

Mandelkaka

Nästa inlägg

7 sorters kakor- mandelkakor, brysselkex mm

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x