Veckans mat- Familjens favoriter!

lax i ugn
En ny vecka är här. Hos oss anlände den tillsammans med ännu mer snö. Kul för de sportlovslediga barnen, mindre kul för alla oss som kände doften av vår här om veckan. Men en sak är säker. Det kommer en vår, bara inte redan i februari.
Den här veckan tänkte jag mig veckans mat- familjens favoriter. Vad tror ni om det? 5 härliga recept på middagar som uppskattas lite extra här hemma hos oss i vår familj.
Och först ut är en favorit hos barnen, lax i ugn. Jag vet inte exakt vad det är med denna rätt (förutom att den såklart är supergod) som gör att Axel gillar den så. Men oavsett om jag gör den på lax eller torskrygg så äter han mängder. Till laxen brukar jag servera en enkel sås, massa ärtor, råris eller broccoli/blomkålsmos.
lasagne
Näst på tur bland våra favoriter här hemma hos oss kommer lasagne. Det är Sebastians stora favorit. Det här receptet skapade jag ett år till hans födelsedag. Det är liksom en lasagne med extra allt. Och ett av de recept jag brukar få flest kommentarer kring att folk har lagat och älskat! Det är himla kul att höra!
 
bovetevåfflor
Isac, han är nog precis som en typisk 2 1/2 åring när det kommer till mat. Ena dagen kan han äta enorma mängder mat, för att sedan bara peta i maten de kommande dagarna. Jag lever lite efter tanken att barn äter när dom är hungriga. Så att tjata i dom mat är ingen idé. Men om man ska ha tur i ”undrar om han kommer att äta idag”-lotteriet så är för det mesta pannkakor eller våfflor ett säkert kort. Men om du som jag tycker att våfflor och pannkakor mest är bukfylla och egentligen en efterrätt så blir det inte så ofta att man lagar det till kvällsmat. Fast så upptäckte jag att jag kunde göra våfflor på bovetemjöl! Det blir betydligt mer mättande och blodsockret åker inte jojo. Perfekt!
 
linsgryta
Får jag själv bestämma blir det gärna något vegetariskt. Som den här supergoda linsgrytan. Fräscht och enkelt men ändå varmt och mättande. Det är mat jag gillar!
chicken nuggets
Vi avslutar väl med en till av barnens favoriter 🙂 Hemgjorda chicken nuggets! Inte alls svårt, inte onyttigt som snabbmats-varianten och garanterat uppskattat bland stora som små barn!
 
glass
Är det något vi gillar att lyxa till det med hemma hos oss så är det glass. Och ska jag vara ärlig så är det inte mycket som slår den här glassen på fingrarna!! Dessutom innehåller grundreceptet 2 ynka ingredienser, sen kan du smaksätta precis hur du vill!! Och du behöver ingen glassmaskin. Alltså vad finns det att inte älska med den här glassen!
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] Vidare till bloggen […]

treveckorssallad

Nästa inlägg

Treveckorssallad

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x