ANNONS
Integritet på Tailsweep

Glass utan tillsatt socker-mango nice cream

/


Photographer: Sebastian Niemi Ca


Alla dagar som börjar med att man får äta glass till frukost måste ju vara bra dagar, eller hur?! Här om morgon mixade jag ihop den här helt fantastiska glassen gjord på bara några få ingredienser till frukost. Gissa om barnen blev överlyckliga!
Ni som hängt med ett tag här på bloggen vet att det redan finns ett gäng recept sen tidigare på nice cream, som den här sortens glass kallas här på Linnéas Skafferi. Men så här när vi har den underbara sommaren ligger framför oss, så kan det passa bra att uppdatera just den här kategorin med lite flera varianter.. Nice cream är glass helt utan tillsatt socker och basen är fryst banan. Sedan är det fritt fram att smaksätta med vad helst man önskar. Jag hade lite fryst mango hemma som passade utmärkt att använda.

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Eftersom nice cream består av mestadels frukts, (jag brukar ha i en skvätt havremjölk för att få till rätt konsistens) så är det ett utmärkt alternativ att servera både till frukost, mellis och dessert. Varje gång jag gör den här glassen funderar jag över varför jag ens köper vanlig glass. Det här är ju så otroligt gott. Och betydligt bättre för min kropp!
Att mixa ihop en skål med glass gjord på frukt är ju inte direkt raketforskning. Men jag brukar räkna med en banan per person. Sedan är det bara att tillsätta den frukt eller bär man har hemma, ha i en skvätt vätska av något slag (jag gillar som sagt havremjölk) och sedan är du klar.
Jag brukar passa på att köpa bananer när de är på extrapris och stoppa i frysen. Det är bara att skiva den och sedan förvara i tätslutande burk eller i en plastpåse. Så kan du göra den helt egna glass på bara ett par minuter!
Mango nice cream, 3 portioner:
3 frysta bananer
250 g fryst mango
1/2 tsk vaniljpulver
havremjölk
frukt, nötter, kokos, bärpulver att dekorera glassen med
Låt den frysta  bananen och mangon ligga framme i cirka 15 minuter så de tinar något. Lägg sedan frukt och vanilj i en mixer eller blender och mixa till en slät massa. Tillsätt lite vätska tills du får önskad konsistens. Ha upp i fina skålar och dekorera. Ät på direkten!
Jag känner på mig att sommaren 2017 kommer vara full med härliga skålar av nice cream!!

bild:Linnéa Seidel

3

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00