Veckans mat- 5 goda taco-recept

tacopaj med creme fraiche
Den här veckan bjuder jag på 5 härliga taco-recept!  Allt från en snabblagad taco-pizza till kycklingnachos som jag lagat länge, länge i min Crock Pot. Jag gillar hur vi i Sverige kan servera tacos på så många sätt, men fortfarande kalla det för tacos. Fast det liksom är så otroligt olika rätter. Men känner man att man tröttnat lite på den klassiska tacosen med grönsaker i skålar, ja då kan det ju vara kul att variera sig lite! Äter man inte vanlig nötfärs går det ju precis lika bra att ersätta den mot något vegetariskt alternativ.
Först ut är en klassiker hemma hos hos. tacopaj. Jag tror det är en variant på ett recept som jag fått av min kära mamma för mycket länge sedan. Men den tål att lagas om och om igen. För god är den!
tacopizza på tortillabröd
En av mina stora räddare i nöden är det här med tortillapizza. Man kan i stort sett ha på vad som helst, på med lite ost, grädda och servera med grönsaker och middagen är klar! Och alla i familjen gillar det. Har man taco-köttfärs över är det ett perfekt tillfälle att ta vara på den genom att göra tacopizza. Eller gör helt enkelt slag i saken och servera två fredagsfavoriter i ett. Både pizza och tacos. Vad mer kan man begära liksom?
kyckling i ugn med tacosmak
Tacos behöver ju inte enbart innebära köttfärs, nej den kan precis lika gärna vara kyckling. Jag gillar att göra kyckling i ugn och självklart fungerar det bra att krydda ten med taco-krydda. I inlägget här hittar ni även mitt recept på hemgjord taco-krydda.
taco bowl
För en snabb och enkel middag, kanske i soffan framför en film, ja då passar en taco-bowl utmärkt! Allt finns liksom behändigt där i skålen och allt du behöver är att sätta gaffeln i och börja äta. Här har jag gjort en helt vegetarisk variant på kikärtor. Men det går fint att göra den på vanlig nötfärs också!
crock pot kyckling nachos
Åh, en av mina favoriter. Ostgratinerade kycklingnachos. Alltså hur gott är inte det här!” Kyckling som sakta fått tillagats i min Crock Pot och sedan gratinerats under ett fint litet lager med ost. MUMS!!
 
kladdkaka med polly och jordgubbar
Vad avslutar vi de här 5 härliga taco-recepten med då? Jo en smaskig kladdkaka såklart! Den här klasskakan är det kladdigaste jag ätit och hamnar även bland de absolut godaste kladdkakorna jag ätit. Förutom att bara vara en härlig kladdkaka, så är det en kladdkaka med Polly i smeten. Gissa hur gott?!?!

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] Vidare till bloggen […]

Martina
7 år sedan

Men mums! De där kycklingtacos under osttäcket ser fantastiskt gott ut!

Maria
Maria
7 år sedan

Hej, vilken del av kyckling använde du till de gratinerade nachosen?

Freakshake, galen milkshake med nutella

Nästa inlägg

Recept på Freakshake med Nutella

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x