Nyttiga rocky road på mörk choklad

nyttig rocky road med mörk choklad nötter
Hej kära bloggläsare!
Vet ni vad jag sitter och laddar upp för? Jo påsken. Påsken 2017 är faktiskt runt hörnet och det gäller att ladda upp med massor av härliga recept. Så jag tjuvstartar faktiskt redan nu med en nyttig variant av klassikern rocky road. Ni vet, massa choklad, marshmallows och nötter.
Men jag som gillar godis som inte är så där fruktansvärt sliskigt tänkte att man måste ju kunna göra en lite nyttigare variant. Så jag letade igenom mitt skafferi och hittade massor av mumsiga saker jag kunde ha i min rocky road.
 
nyttig rocky road med mörk choklad nötter
Nu ska vi väl tillägga att dom är ju inte så nyttiga att du blir vältränad om du äter 10 stycken. Nej, vi ska inte lura någon här. Men en av de stora fördelarna med att göra godis som innehåller mörk choklad är att man äter betydligt mindre av den. Det blir ju liksom lite mäktigt efter ett par bitar.
Men för att ta udden av den där lite mörka och bittra tonen riktigt mörk choklad har hade jag i lite osötat jordnötssmör. Det bryter av fint och ger en liten annan ton i chokladen. Eller så kan man ta choklad som redan är smaksatt med något.
nyttig rocky road med mörk choklad nötter
Förutom jordnötssmör hittar ni även naturella dinkelpuffar, två sorters nötter och russin i min rocky road. På affären hittade jag en påse med frystorkade granatäppelkärnor, alltså de var så vackra och smakade verkligen så gott! Lite söta, lite knapriga och perfekta att ha och dekorera med.
nyttig rocky road med mörk choklad nötter
Ett perfekt godis att fylla påskägget med och ge bort till någon man tycker om. Eller kanske ha och bjuda på i påskhelgen till det där kaffet man kan dricka i solen mot husväggen, ni vet. Eller så gör ni bara en omgång och njuter av nu. För att solen skiner, det är onsdag och våren börjar så sakta visa sig!
 
Nyttiga rocky road:
200 g 80 % mörk choklad
2 msk osötat jordnötssmör (eller annat nötsmör)
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl hackade mandlar
1/2 dl hasselnötskross
1 dl dinkelpuffar
1 dl russin
frystorkade granatäpplekärnor och hasselnötskross till dekoration
Smält chokladen i ett vattenbad. Tillsätt jordnötssmör, vaniljpulver, hackade mandlar, hasselnötter, dinkelpuffar och russin. Rör om väl. Klä en mindre form med bakplåtspapper och ha i chokladsmeten. Låt stelna helt. Skär i små bitar.
bild:Linnéa Seidel

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] Vidare till bloggen […]

trackback
6 år sedan

[…] nötter, bär eller torkade frukter, dinkelpuffar/bovetepuffar är basen. Receptet kommer från Linneas skafferi och ser ut så […]

glass på mango och banan. sockerfri

Nästa inlägg

Glass utan tillsatt socker-mango nice cream

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x