ANNONS
Integritet på Tailsweep

Mango Mocktail och Mango Bellini- två enkla drinkar!

/

Photographer: Sebastian Niemi CaHej i vårsolen!
Jag hoppas att ni alla har det riktigt fint. Idag tänkte jag bjuda på ett två sprakande drinkrecept såhär inför påsken! Att blanda en drink till sig själv och sina vänner behöver ju absolut inte vara svårt och krångligt. Tvärt om. Glöm alla drinkrecept med massor av ingredienser och krångliga tillvägagångssätt. Ta istället sikte på de där lite enklare drinkarna. Jag lovar att du kommer känna dig som en kung (i baren..?) när du serverat dina gäster en fin liten fördrink!
Idag har jag tagit fram två enkla varianter. En Mango Mocktail- alltså en alkoholfri variant. Jag tycker det är otroligt viktigt att faktiskt också servera alkoholfria drycker (som inte bara är mineralvatten). Många väljer av en eller annan anledning bort alkohol och det kan vara gott att dricka annat än läsk och vatten.
Den andra varianten är en slags Bellini- ni vet drinken gjord på bland annat persikopurré och champagne. Här har jag gjort en liten variant och använt mango istället. Kanske heter den något helt annat då på drinkspråk? Jag vet inte, men rysligt gott blir det i alla fall.


Photographer: Sebastian Niemi Ca


Jag personligen gillar inte allt för söta och sliskiga drinkar. Och jag dricker väldigt sällan läsk. Därför har jag valt att ha en osötad äppelmust i mina alkoholfria drinkar. Du får bubblorna, det lilla söta, men du slipper det här supersliskiga. Jag har faktiskt även gjort Mango Mocktail på mineralvatten smaksatt med gurka en gång-och det blev himla gott det med! Vill man ha lite riv i sin Mango Mocktail- ja då kan du finriva lite färsk ingefära och blanda i. SUperdupergott om du frågar mig!

Mango mocktail 4 glas:
250 g mango (fryst, tinad använde jag)
osötad äppelmust (eller alkoholfritt bubbel, eller smaksatt mineralvatten..)
krossad is
mynta
färska jordgubbar att dekorera med

Lägg mangon i en mixer och mixa till en slät puré. Tillsätt lite av vätskan så mangopurén blir lite mer flytande. Fördela isen i fyra glas, ha i mangopurén. Slå på resterande äppelmust och rör om.
Dekorera med myntablad och färska jordgubbar. Drick direkt!

Mango Bellini 4 glas:
250 g mango (fryst, tinad använde jag)
1 flaska cava, prosecco eller champagne
krossad is
mynta
färska jordgubbar att dekorera med
Lägg mangon i en mixer och mixa till en slät puré.

Tillsätt lite av vätskan så mangopurén blir lite mer flytande. Fördela isen i fyra glas, ha i mangopurén. Slå på resterande av det mousserande vinet och rör om.
Dekorera med myntablad och färska jordgubbar. Drick direkt!
Så, där har ni två superenkla drinkar att sippa på i påsk! Lätt som en plätt och så gott!
bild:Linnéa Seidel

1
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00