5 middagar att laga på påsklovet-veckans mat

kycklingklubbor
Den här veckan är det många barn som går på ett efterlängtat påsklov och därför har jag listat 5 middagar att laga på just påsklovet.
Kanske är du hemma med barnen och behöver lite extra tips då det äts både lunch och middag hemma varje dag den här veckan eller nästa?
Först ut är fina kycklingklubbor som jag tillagat i min Crock Pot. Har man ingen slökokare så går de självklart bra att tillaga i ugnen bara. Men jag gillar att låta min Crock Mot göra jobbet medan jag gör annat.
ugnspannkaka
Ugnspannkaka, det är nog en av favoriterna hos mina barn. Och ska jag vara helt ärlig gör jag nog hellre ugnspannkaka än vanlig pannkaka. Jag gillar mera stilen av matlagning där man rör ihop allt och bara ställer in i ugnen. Sen är ju ugnspannkaka en bra rätt att laga om man har bitar av korv, potatis, skinka eller liknande över i kylen. Det är bara att skära ner i mindre bitar och röra i pannkakssmeten.

klassisk köttfärsås med pasta

En annan klassiker som brukar gå hem hos stora som små barn är spagetti med köttfärssås. Jag tror det var Underbara Clara som skrev en gång att hon undrade varför hon överhuvudtaget lagade annan mat än spagetti med köttfärssås. Barnen äter alltid! Inget krångel, inget gnäll. Mamma hade lagat det till mina pojkar förra veckan när dom sov där. Utan att dom ens visste om det hade båda barnen ätit två riktigt stora portioner. Utan minsta protest!.
I just köttfärssås är det ju också himla fiffigt att smyga ner allt från morötter till linser och andra grönsaker eller baljväxter.

hemgjorda chicken nuggets nyttiga

Gillar dina barn också chicken nuggets? Men känner du som jag att man inte har en aning (eller man vill kanske inte veta..) vad de där bitarna man köper på snabbmatsställena innehåller?
Testa att göra egna. Hemgjorda chicken nuggets är betydligt nyttigare, de behöver inte friteras och innehåller faktiskt bara ren kyckling. Som det borde vara alltså!

Jag tillagar mina chicken nuggets i ugnen. Det är väldigt smidigt och blir supergott!

Hamburgare fyllda med mozzarella

Om vädret tillåter är det ju himla mysigt att grilla hamburgare ute när man är lite ledig. Just idag öser regnet ner här hos oss. Men vi hoppas på bättre väder under veckan och framförallt till helgen då vi alla blir lite långlediga!

Mina hamburgare har jag fyllt med mozzarella, vilket blir supergott, verkligen!

drömrulltårta, chokladrulltårta med smörkräm

Lediga dagar tillsammans med barnen är perfekta att tillbringa i köket (eller iallafall en liten stund…) Baka något skapligt enkelt tillsammans och få en fin fikastund senare! Rulltårta av alla slag är en sådan där bra grej att göra tillsammans med barnen. Testa er fram vilken sort ni gillar bäst. Jag är svag för drömrulltårta, det är min favorit medan Axel gillar en klassisk med hallonsylt i!

Har ni påsklov den här veckan eller nästa?

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
portionspavlova minipavlova

Nästa inlägg

10 goda desserter till påsk

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x