9 saker om mig, varför jag sällan dricker alkohol och vad mitt drömyrke är!

linnea seidel

 
Hej du underbara påskledighet. Du är allt lite välkommen.  Vi har som vanligt ett ganska fullspäckat schema under påskhelgen, men vi ska försöka njuta av de lediga stunder hemma som ändå blir. Eftersom bloggen är fylld till bredden med påskmat och det hittat hit väldigt många nya läsare den senaste tiden så tänkte jag det kunde passa bra med en ny lista om mig. Det här är ju främst en blogg om matlagning och bakning. Därför blir det inte så mycket prat om det personliga. Men jag vet ju själv att det är ganska kul att få ett ansikte bakom den som skriver och tar bilder. Så här kör vi:
 

 • Jag flyttade hemifrån ett par månader innan jag fyllde 16, alltså på vårterminen i nian. Sen dess har jag alltid arbetat och jag tror inte jag varit arbetslös en enda dag i mitt liv. Mitt första jobb (förutom att vara barnvakt och hjälpa till i mina föräldrars affär) var att städa på en tandläkarklinik. Ett perfekt första jobb som min syster sen fick ärva.
 • Jag har inte alltid gillat att laga mat och baka. Under stora delar av gymnasiet åt jag maten vi fick i skolan, sen var det mest smörgås, tomfisk och keso hemma.
 • Nu har jag två helt fantastiska barn som heter Axel och Isac. Men hade vi fått flickor istället, då hade dom hetat Nora och Elsa.
  Nora eftersom en av mina favoritförfattare heter det (Sebastian, har nog aldrig sagt att det var därför jag ville det.. Och Elsa för att det är ett namn vi har i släkten på mormors sida som jag tycker är väldigt fint!)
 • Jag ser mig själv som en ganska lat och bekväm människa. Men har visst förstått på senare år att folk inte delar den uppfattningen om mig.
 • Jag får svåra eksem och utslag av ord som mindfulness, avslappning, massage och meditation! För mig är det totalt bortkastad tid att sitta ner och inte göra något alls. Jag blir aldrig så stressad som när jag tvingas till att bara sitta ner. Vill jag rensa huvudet så tar jag hellre en promenad eller åker och tränar.
 • Jag försöker införa mer yoga i mitt liv. Men blir otroligt irriterad på den biten om mina inre chackra och hur jag ska känna hur jag genom mina andetag bli längre. Tro mig, med mina 160 cm önskar ingen hellre än jag att jag kunde bli längre bara av att djupandas. MEN, jag försöker plocka träningsbiten ur yogan och kör olika övningar varje gång jag tränar. Antingen som uppvärmning eller som nedvarvning. Det gillar jag.
  linnea seidel
 • Jag har två DRÖMYRKEN. Ett yrke jag velat ha sedan jag gick på gymnasiet är dietist. Jag skulle vilja arbeta med överviktiga barn och deras familjer. Jag har hela planer klara i huvudet för hur arbetet skulle läggas upp med olika aktiviteter.
  Mitt andra drömyrke är att bli författare. Jag älskar att skriva och har huvudet fullt med idéer som kanske, kanske en dag det blir något av.
 • Jag blir otroligt provocerad av människor som har dålig koll på vad dom stoppar i sig själva och sina barn. Jag tycker det är en skyldighet man har att ha lite koll på vad som är skräp och vad kroppen egentligen mår bra av. Att komma 2017 och säga att man inte visste att det är SÅ mycket socker i fruktyoghurt är liksom inte ok. Skärpning folket!
 • Jag dricker väldigt sällan alkohol. Av flera anledningar faktiskt. Det första är att kroppen mår ganska dåligt av det. Det hänger lite ihop med punkten ovanför. Det andra är att jag hatar att tappa kontrollen. Jag vill ha koll på läget och det har jag inte när jag är berusad. Sen har jag i alla fall tidigare haft väldigt svårt att veta när det räcker. Det blir lätt för mycket. Ett glas eller så en lördagkväll händer ibland. Men inte oftare och mer än så.

 
Nu vill jag såklart veta lite mer om er! Vilka är ni som läser här på bloggen? Lämna en snabb liten kommentar, så blir jag superglad!!
 
Nu vill jag önska er alla en riktigt härlig påskledighet, vi har snart huset fullt med folk!
De fina bilderna har Sandra Rogers tagit!

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jennie Elmersson
Jennie Elmersson
7 år sedan

Hej! Stötte på din blogg när jag blev fast i bloglovin 🙂 Älskar mat(!),skönhet,träning, livet på landet med min man och tre kids, hälsa och kost. Vi delar sjukt mycket åsikter med varandra. Gillar dina inspiration 🙂

Lena Hedlund
Lena Hedlund
7 år sedan

Hej! Vi är nästan grannar 😁 Jag är 50+ med sambo, två utflugna barn, häst och katt. Jag besöker din blogg mest genom inläggen på Facebook. Jag jobbar som biomedicinsk analytiker med inriktning mikrobiologi. Ett jättespännande jobb! Om jag inte vore det skulle jag nog vilja jobba som trädgårdsmästare eller konditor. Älskar att äta och tränar alldeles för lite 😝

Tommy Kjellèn
Tommy Kjellèn
7 år sedan

Hej Linnea. Följer din blogg och blir inspirerad varje gång, intressant att läsa om vem du är och varför. Själv är jag pensionerad bor i Uppsala men har mina rötter i Jugansbo, Storjansbo närmare bestämt. Mina intressen är matlagning och smide, där finns det plats för mina vilda idéer.
Du är välkommen att besöka mig i min smedja som ligger i Lövlund halvvägs mellan Jugansbo och Enåker Tommy.

Mari- Piecesofmari
7 år sedan

Mamma till 4, bor i Stockholm och älskar att laga mat, äta och baka. Började blogga 2011 men gav upp efter ett kort försök eftersom jag hade småttingar och tyckte inte att tiden räckte till. Men försöker på nytt nu. Är föäledig igen och det är först nu jag hinner fundera lite mer över livet….
Älskar att fota och skriva och tränar för fullt!
Jag drömmer om ett ”friare” liv, arbeta mindre inrutat, med egna arbetstider. Ha mycket tid med barnen och hinna LEVA.
Vill gärna bo på en gård så småmåningom.
Tack för en din och inspirerande blogg och har som sagt följt dig till och från jääääättelänge!

Monica
7 år sedan

Bor i Finland, kock, gift och mamma till två pojkar, varav den ena redan flyttat hemifrån. Bloggat om mat sen 2009. Hittat din blogg på ”100 topp matbloggar” tror jag… Fastnat för dina fina!! bilder och bra recept och ideér.

Emma T
7 år sedan

Precis sådär ser jag också på yoga 🙂

veronika schopper
veronika schopper
7 år sedan

Hej! Häromdagen började ja svara på din enkät. Så gott jag kunde. Jag är 70+. Jag fastnade vid om jag hade barn, hur många osv. Eftersom jag inte har barn, aldrig varit gravid och är singel, gick det ju inte att svara på. Ändå fick jag hela tiden tillbaka frågan och att jag MÅSTE svara på den. Hur då? Är jag för gammal?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  veronika schopper
7 år sedan

Hej, Jag har tagit frågan vidare till de som är ansvariga för enkäten och hoppas på snabbt svar!
Kram Linnéa

Clara
Clara
7 år sedan

Hej och tack för en bra blogg, jag bor i Finland och läser din blogg för att hitta bra tips til middagar osv..själv lider jag av anorexi och vill läsa bloggar där det inte ingår några dieter utan att man kan äta av allt och att vissa saker inte är farligt som vi behöver, och din blogg inspererar till vanlig husmanskost som är mat som våra kroppar mår bra av.

påskdukning

Nästa inlägg

Enkelt dukningstips till påsk

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x