5 smarriga pannkaksrecept

tunna pannkakor
Pannkaka, pannkaka, ge mig mera pannkaka!
Just recept på pannkakor är något ni ofta söker efter här hos mig på Linnéas Skafferi. Så idag tänkte jag att jag samlar ihop några av de bästa pannkakasrecepten jag har här på bloggen. Klassiska pannkakor, äppelpannkakor, bananpannkaka, pannkaka på 1 ägg och såklart en supersmaskig pannkakstårta. Kan det liksom blir bättre än så?
Jag vet inte hur många gånger jag studerat min mormor när hon gräddat pannkaka. Hur hon gör för att få till sådär supertunna och spröda pannkakor. Jag har en bit kvar, men är ändå en god bit på väg om jag får säga det själv!
Men ett bra recept på tunna pannkakor bör man ha i sin ägo. Här är mitt!
pannkakor
Många söker efter recept på pannkaka som bara innehåller 1 ägg. De här pannkakorna gjorde jag en gång när jag var hemma med en sjuk liten Axel. En liten omgång pannkakor som räcker lagom till en hungrig person. Eller om man ska göra som mellanmål till barnen. Eller om man helt enkelt bara har 1 ägg men ändå vill grädda pannkaka. Anledningarna kan vara många till varför man vill grädda en liten omgång pannkakor,men här har ni receptet!
 
 
äppelpannkakor
Ibland kan det vara kul att variera sina pannkakor lite. Testa att riva lite äpple och ha i pannkakssmeten. Vips har du äppelpankakor. Servera med kanel, grädde eller varför inte lite creme fraîche? Perfekt till brunchen!
bananpannkakor
Sugen på pannkakor men du äter av en eller annan anledning inte gluten? Testa att göra bananpannkakor! Det här är mina barns storfavoriter och dom äts både till frukost, lunch, mellis och middag hemma hos oss!
pannkakstårta
 
Kanske älskar någon  du känner pannkakor? Bjud då på en pannkakstårta! Garanterat uppskattat och inte alls så svårt att göra! Fyll tårtan med grädde, glass, bär, vaniljvisp, sylt- ja det ni gillar bäst!
 
Hur äter du helst pannkakor? Har du något kick ass-recept som du vill dela med dig av? Kommentera gärna 🙂

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jen
Jen
6 år sedan

Härliga tips! Jag har fått en liten allergisk son och i och med det fått lära om mycket i matlagningen. Kan tipsa om följande pannkakor. Det är faktiskt dom godaste jag någonsin gjort. Så rekommenderar dom varmt även till icke-allergiker!
Ingredienser
3 dl vetemjöl
2 tsk socker eller vaniljsocker (2 tsk socker motsvarar 1/2 tsk vaniljsocker)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
6 dl havremjölk
3 msk mjölkfritt smör
Sen gör man precis som vanligt.
Ha en fin dag!

Jasmine
6 år sedan

Efter att ha sett dina bilder blir man VÄLDIGT sugen på pannkisar!

Sallad med grillade grönsaker

Nästa inlägg

5 lättlagade middagar- veckans mat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x