Nyttig chokladgröt med banan

chokladgröt havregrynsgröt med kakao, banan och bär
Som jag tidigare nämt, ett par gånger eller så är jag en frukostälskare av rang! Jag älskar att sitta och njuta länge av min frukost. Till helgen ska helst hela köksbordet vara knökfullt av godsaker. Men jag har en liten regel. Jag vill att frukosten ska vara nyttig. Det är ändå det första du fyller magen med och sätter liksom standarden för resten av dagen. Därför tycker jag det är himla kul att testa mig fram med nya grötrecept. För vad fyller magen bättre än en skål varm och ljuvlig gröt?
Den här gången testade jag att smaksätta min gröt med kakao.. En nyttig chokladgröt med banan, bär och nötsmör. Mättande, varmt och framförallt otroligt gott! Perfekt så här års!
chokladgröt havregrynsgröt med kakao, banan och bär
Att bara blanda i kakao i sin klassiska havregrynsgröt och tro att det ska bli gott, är inte den rätta vägen att gå. Det blir en fadd och nästan torr smak. Nej kakaon behöver något mer som lyfter och gör den sådär silkeslen och god. Därför mosade jag i en halv banan- vilken skillnad det blev! Och som alltid, vill du ha en mer mättande gröt skulle jag föreslå att du vispar i ett ägg.
Du kan även röra ner en matsked nötsmör av något slag. Jag valde att toppa min gröt med mandelsmör, men vill du kan du röra i osötad jordnötssmör, mandelsmör eller hasselnötssmör direkt i den varma gröten. Det mättar superbra och ger en fin smak!
Fler härliga recept på gröt hittar ni här:

chokladgröt havregrynsgröt med kakao, banan och bär
Idag jobbar jag från soffhörnet iförd mjukisar under en filt. Axel har intagit den andra soffan. Så länge vi bara håller oss lugna i soffan utan för stora utsvävningar mår vi ändå rätt så ok. Men det räcker med att plocka fram och undan efter frukosten, eller att gå ut till postlådan så är jag helt slut!
Dagens alla större jobb bokade jag om (med mig själv, haha) tills i morgon. Börjar dagen med ett par timmar hos frissan, sen hoppas jag att jag är på benen för har massor av saker att slutföra i morgon. Men så är livet när man arbetar med det jag gör. Det finns så otroligt många fördelar, men den största nackdelen är att jag inte kan ta in någon annan som gör jobbet om jag eller barnen är sjuka.. Men nu kurerar vi oss allt vad vi kan, så hoppas jag att den här envisa sjukan kan ge med sig någon gång!
 
Chokladgröt med banan 1 port:
1 dl havregryn
2 dl vatten
3 tsk kakao
1/2 banan
Blanda havregryn, vatten och kakao i en kastrull. Låt koka upp och koka på medelvärme under omrörning i cirka 3 minuter eller tills havregrynen är helt mjuka. Tag kastrullen från spisen. Mosa bananen och rör i den.
Toppa gröten med dina favoriter och servera iskall mjölk till. Jag gillar havremjölk allra bäst.
Nu ska jag beta av lite mail, sen blir det kanske att se någon serie och slumra lite på soffan en stund!

23
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
6 år sedan

[…] Chokladgröt med banan […]

Carina Jansson
Carina Jansson
3 år sedan

Har du mera om gröt kan man koka mannagryn gröt

Anders
Anders
2 år sedan

Var inte speciellt gott, varken med eller utan banan. Lite nyfiken på hur den smakar kall.

Pastaratter

Nästa inlägg

5 enkla och goda pastamiddagar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x