5 goda desserter till helgen

Äntligen fredag och helgen står för dörren! Och vad passar det bättre än att inspireras av 5 otroligt goda och enkla desserter så här när helgen strax drar igång. Ibland kan jag känna att jag hellre gör en god dessert till fredagsmys än äter godis faktiskt. Hur känner ni?
snabb cheesecake i glas philadelphiaost
Först ut är en riktig klassiker här på Linnéas Skafferi. Snabb cheesecake i glas med bär. Otroligt god och väldigt uppskattad! Har ni inte testat den än så rekommenderar jag er varmt att göra det till helgen!
 
chokladfluff med geisha chokladmousse
Tips nummer två är en lite mer chokladig variant. På bara 2 ingredienser gör du den här makalöst goda desserten som passar lika bra som efterrätt som till tårtfyllning! Har ni inte testat chokladfluff än så är det ett måste!
vit chokladmousse med passionsfrukt
Hemma hos oss står vit choklad högt i kurs hos både stora och små pojkar. Alla tre älskar verkligen vit choklad och då är det kul ibland att göra en dessert på temat. Här har jag gjort en vit chokladmousse med syrlig passionsfrukt som perfekt bryter av mot allt det söta!
 
enkel jordgubbsdessert trifle
Att göra en enkel jordgubbsdessert i små fina portionsglas och duka fram är alltid uppskattat och blir så fint på borden. Den här desserten är makalöst god i all sin enkelhet och passar perfekt så här till helgen!
chokladmousse med pepparkakssmak
Ok, ok, jag vet att det inte riktigt är jul än. MEN, jag måste ändå slå ett slag för den här dundergoda chokladmoussen med pepparkakssmak. En mastigare variant som inte är sötsliskig utan full av härligt krämig mousse gjord på mörk choklad smaksatt med kanel, kardemumma och krossade pepparkakor. En perfekt dessert att ha på lut nu när julen står för dörren.
 
Brukar ni äta dessert till helgen? Vad bjuder du allra helst på då i så fall?
 
Här skiner solen från en klarblå himmel <3 Barnen är ute i trädgården och leker medan jag passade på att jobba undan lite här inne. En perfekt deal tycker jag. Om jag orkar så kanske vi ska ta och baka årets första pepparkakor idag, eller så håller vädret i sig och barnen lika gärna leker ute. Vi får helt enkelt se. Jag älskar att stå här vid köksbänken och arbeta vid datorn medan barnen leker utanför. Just för sekunden är dom sams och leker med is som blivit under natten (Axel har redan fått byta skor en gång efter att ha trampat rakt igenom isen och ner i vattnet..) Nu önskar jag er alla en riktigt härlig start på helgen!

8
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria
Maria
6 år sedan

Banoffe paj i glas gjorde jag ikväll

Min Lilla Kokvrå
6 år sedan

Chokladmousse med pepparkakssmak, den kommer passa perfekt på mitt adventsmingel 1:a advent.Och dit är det ju inte så långt 🙂
Allt gott!
Birgitta

trackback
5 år sedan

[…] 5 goda desserter till helgen – Linnéas Skafferi […]

fylld lax i ugn

Nästa inlägg

Fylld lax i ugn

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x