5 goda recept med halloumi

 
Biffar gjorda på halloumi, morot och ajvar
Darlingar, det är måndag och sista veckan i november. Vad hände med hösten? Till helgen är det första advent och jag vet helt ärligt inte riktigt hur allt ska hinnas med innan julkarusellen drar igång.
Ett sätt är ju att underlätta det här med vardagsmaten. Under hela hösten har jag haft olika teman på veckans mat. Allt från min familjs stora favoriträtter, till mina bästa recept på fisk, kyckling, pasta och vegetariskt. Men den här veckan föll turen på halloumi. Alltså vilket uppsving denna produkt fått de senaste åren. Från att från början bara varit något man misslyckades totalt med när man grillade (hur många paket halloumi har man inte bränt på grillen so far liksom). Till att idag vara något många faktiskt äter flera gånger i veckan! Personligen Ä L S K A R   jag halloumi. Och så gör hela min familj. Så att använda det som råvara är väldigt tacksamt hos oss.
Så den här veckan hittar ni 5 goda recept med halloumi här på Linnéas Skafferi.
Först tipsar jag om de här halloumibiffarna med morot. Jag har smaksatt dom med lite ajvar, men tillsätt de kryddor eller smaksättningar du gillar allra bäst för att få riktigt härlig smak på de här biffarna.
vegetarisk stroganoff med morors och halloumi
Vid det här laget är det här en klassiker hemma hos oss. Och barnens stora favorit. Och jag förstår dom, det är liksom barnsligt gott. Och så lättlagat. Stroganoff med halloumi och morötter. Tydligen gillar jag kombon av halloumi och morot, då jag upptäckt att jag har det i flera recept. Kanske är det ostens sälta mot morotens sötma som blir full pott smakmässigt?
vegetarisk lasagne med halloumi och spenat
Jag har tappat räkningen på hur många kommentarer jag fått om den här lasagnen nu. Så uppskattad av så många. Vilket jag tycker är himla kul! Den får det bli till middag i veckan hos oss. Lasagne med halloumi. 
vegetarisk pytt i panna
Jag älskar att plocka ihop av vad som finns hemma och bara trolla fram lite god vardagsmat av det. Sen kallar jag det bara för pytt i panna. Får man sen pytt i panna över, men det inte riktigt räcker till alla. Då kan man koka lite matvete och blanda i tillsammans med lite mer grönsaker. Då har man helt plötsligt en riktigt matig sallad. Och vad passar bättre än att steka på lite halloumi till det?
amarantsallad med halloumi och rödbetshummus
Och på tal om sallad, alltså sallad <3 halloumi. Jag älskar att ha halloumi till sallad, och här har jag gjort en grymt god rödbetshummus som går så fint ihop med sältan. Sån här mat äter jag gärna när jag får bestämma helt själv och inte behöver ta hänsyn till va resten av familjen gillar Till just den här salladen hade jag även amarant, så gott!
 
pepparkakskladdkaka
Och på tal om godsaker. Alltså har ni testat pepparkakskaddkaka någon gång? Om inte. Baka en nu! Eller i alla fall till helgen. Ok? Så jäkla gott!

18
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
focaccia

Nästa inlägg

Enkelt recept på focaccia

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x