Barnens favoritmat- 5 goda middagar

hemmagjorda fiskpinnar i ugn
Härliga måndag, hej! Dags för en ny matlista. 5 goda middagar är planerade och temat den här veckan tänkte jag köra temat: barnens favoritmat.
Det är ju bara att inse, man behöver ha ett par ess i rockärmen som man vet alltid går hem. Man kanske inte alltid kan laga mat som barnen älskar. Men ett par dagar i veckan brukar jag försöka tänka till lite extra och laga något jag vet att de älskar. Vi äter ofta vegetariska grytor och liknande hemma hos oss. Men jag märker att barnen gillar när allt inte är ihopblandat. Utan när man enkelt kan peta i sig potatis för sig, kycklingbitar för sig och grönsakerna för sig. Det tillagar på något vis barnen. Därför går alltid mina egengjorda fiskpinnar hem! Perfekt för barnen att sitta och pilla med. Och de är dessutom väldigt enkla att göra då jag gör dom i ugnen!
ugnspannkaka
Jag gör sällan ugnspannkaka. Men vi brukar äta det då och då hos mi8na föräldrar. Perfekt mat att laga om man lite sådär oplanerat blir många till middag. Och det här är också något mina barn älskar. Jag brukar alltid försöka servera lite matigare alternativ att ha till förutom sylt och grädde.
Just ugnspannkaka är även toppenbra att göra om man ha lite rester och så hemma. Det mesta går att slanta i och dryga ut pannkakan med!
vegetarisk stroganoff med morot och halloumi
Korvstroganoff är ju en typisk favorit hos barn. Men eftersom jag inte är så förtjust i korv äter vi inte det hemma hos oss. Därför blev jag himla lycklig när jag kom på det här receptet. En stroganoff med morötter och halloumi. Så gott och det är mina barns favoriträtt! Vill jag att dom ska äta bra, är det här middagen att laga <3
 
hemgjorda chicken nuggets nyttiga
Precis som fiskpinnar är chicken nuggets perfekt barnmat. Men har ni sett vad som kan vara i de färdiga man köper? Nja, inget jag så gärna äter. Men mina hemgjorda nuggets består bara av ren kyckling och panering. Precis som fiskpinnarna kör jag dessa i ugnen, så de behöver inte friteras.
tacopaj
Konceptet med tacofredag verkar hålla i sig runt om i Sverige. Vi äter sällan tacos sådär med grönsaker i olika skålar. Det blir ofta någon variant av taco. Som tacopaj, tacotårta eller liknande. Jag håller nu på att försöka ta fram ett bra vegetariskt alternativ till vanlig tacoköttfärs. Jag hoppas hinna provlaga receptet en gång till den här veckan. Så jag snart kan dela med mig av det! Tills dess, här är en av mina favoriter och barnen äter betydligt mycket mer av den här tacopajen än av vanlig tacos!
 
mangoglass
 
En sak till mina barn verkligen älskar är glass! Tur då att glass inte alltid behöver vara proppfull av socker och massa tillsatser. Man kan faktiskt göra grymt god glass på bara 3 ingredienser! Receptet på min goda frozen yoghurt med mango hittar ni här.
Idag har jag en sån där härlig måndagskänsla i kroppen. Har en hel del roliga saker inplanterade under veckan och känner mig just nu så pepp på jobbet. Härligt att starta veckan så!
Hur ser er vecka ut?

35
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Em - mitt liv på NZ
6 år sedan

Åh vad jag älskar inlägg som detta! Jag har tre barn hemma som just nu har sommarlov och min inspiration för att laga både lunch och middag tryter minst sagt! Men nu fick jag flera brs idéer, tack 💕 Hälsningsr från Nya Zeeland

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Em - mitt liv på NZ
6 år sedan

Kul att inläggen uppskattas!
Åh, de där loven. SÅ efterlängtade. Och SÅ jobbiga!

Samantha
Samantha
6 år sedan

Blir väldigt nyfiken på hur man gör en tacotårta? Låter som att det skulle vara en dröm för mina barn som är galna i både tacos och tårta 🙂

Lise-Lott
6 år sedan

Keso, min 7-åring älskar att ha keso till ugnspannkaka, pannkaka och plättar. Både mättar och är gott, jag rör i lingon i min keso.

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Lise-Lott
6 år sedan

Har också keso till ugnspannkakor <3 Gärna rivna morötter också. Så gott!

Tina
Tina
6 år sedan

Vilken härlig inspirerande blogg du har!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Tina
6 år sedan

Tack! Så härligt att höra <3

Alex Högström
Alex Högström
3 år sedan

Tack så mycket, väldigt inspirerande!!
Betyg för bloggen:5/5

semmelmuffins, mufflor, muffins

Nästa inlägg

Semmelmuffins

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x