Tacos- 5 goda recept

vegotacos- tacos på kikärtor
Hej måndag, hej ny vecka!
Visst känns det som om man kommit in i rutinerna så här efter julens ledighet? Vardagen är liksom verkligen här nu. I och med det hamnar man tillbaka i gamla hjulspår. Där fredagstacos är ett givet sätt att inleda helgen på. Men det finns ju så många olika och goda recept på tacos! Och man behöver inte alls bara äta det till helgen! Gör jag någon variant på tacos blir det ofta mitt i veckan. Det går snabbt, är enkelt och uppskattat av familjen!
När resten av familjen äter vanlig tacos, då byter jag gärna ut det mot en vegetarisk variant, som här, kikärtstaco med mangosalsa. Så fräscht och gott!
 
kyckling i ugn med tacosmak
Barnens favorit är den här tacokryddade kycklingen. Perfekt vardagsmat tycker jag! Axel älskar när jag gör kycklingdelar i ugn, så brukar alltid försöka ha en förpackning i frysen. Snabb och bra mat mitt i veckan!
tacopaj med creme fraiche
Sugen på en riktigt härlig tacopaj? Då har jag receptet åt dig här! En storfavorit hos många vet jag. Går även utmärkt att göra i långpanna om det ska räcka till fler! Servera med en stor sallad och lite tacosås. MUMS så gott! Hos oss blir det garanterat tacopaj i veckan. Ska försöka göra en vegetarisk variant om någon är intresserad av receptet?
vegetarisk taco
Mitt senaste recept i taco-samlingen. Nämligen vegetarisk taco. Utan massa krångliga ingredienser. Går dessutom fortare att laga än taco på vanlig nötfärs!
tacopizza på tortillabröd
Har du tacorester kvar? Eller är du sugen på något riktigt snabblagat? Då är tortillapizza receptet för dig! Här har jag använt överbliven taco-färs, men det går såklart bra att ha på lite av vad man vill. Men jag tycker om när rester får nytt liv i en helt ny maträtt!
 
semmelkladdkaka
Avsluta veckan med något riktigt gott, vad passar bättre så här i semmeltider än att baka en semmelkladdkaka? Jag har en bit kvar av denna i kylen och det kommer sitta perfekt till eftermiddagskaffet! Men till helgen blir det nog att baka en till <3 En storfavorit hos många, så har ni inte testat att baka den, gör det bums!
Här håller vintern i sig, som fler av er såg igår på Instagram frös vattnet hemma hos oss natten till söndagen. Härligt att vakna upp utan rinnande vatten i huset. Men det är sådant man får ta när man bor i ett gammalt hus. Som tur är bor mina föräldrar nära, så vi fick åka dit och äta frukost. Efter lite fixande fick Sebastian fart på vattnet! Tänk så lycklig man kan bli över lite vatten 🙂 Nu hoppas vi bara att vädret håller sig skapligt under veckan, Sebastian är nämligen borta torsdag-söndag den här veckan och jag känner inte  för att hålla på och fixa med vatten som inte fungerar!! Så nu håller vi tummar och tår!
Nu ska jag fortsätta planera veckans jobb. Ha en riktigt fin start på veckan alla kära läsare <3

7
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
An angel at my table
6 år sedan

Skulle vara kul att träffas någon gång! Alltid roligt att träffa någon som håller på med samma sak. Jag bor i Enköping inte långt från dig vad jag förstår! Allt gott Mari

vegetarisk taco

Nästa inlägg

Vegetarisk taco

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x