5 vegetariska recept att testa

Biffar gjorda på halloumi, morot och ajvar

Ny vecka med nya spännande möjligheter! Och den här veckan tänkte jag tipsa om 5 vegetariska recept att testa. Man behöver ju inte äta alla under en vecka, men att då och då peta in en ny maträtt i den vanliga middagsrutinen tycker jag är väldigt bra. Då blir det inte en sån stor grej av det. Men Om du testar 1 nytt recept i veckan under 20 veckor, så är det kanske 10 av de 20 som man tycker riktigt mycket om. Vips har man 10 nya maträtter att lägga till i veckomenyerna. Bra va?

De här halloumibiffarna var det riktigt länge sedan jag gjorde, så de måste absolut lagas här i veckan. Jag har smaksatt mina med ajvar och färsk persilja. Men självklart kan du använda andra smaksättningar också. Lite hetta från chili skulle vara gott, eller varför inte ösa på med flera sorters färska örter? Servera halloumibiffarna i pitabröd, eller till en god sallad. Eller varför inte istället för klassiska hamburgare?

chili sin carne vegetariskt i crock pot

Det här blir det till middag hos oss i morgon. I flera veckor har jag gått runt och varit sugen på en riktigt god chili sin carne och imorgon blir det äntligen av. Jag älskar olika sorters vegetariska grytor. Det är så tacksamt att laga, för med rätt kryddning blir det så gott! Den här har jag lagat i min crock pot. Vilket innebär att den har tillagats länge på låg temperatur. Perfekt med mat som sköter sig själv medan man kan göra annat!

glutenfria zucchiniplättar med fetaost

Fördelen med att varje vecka plocka fram recept till veckans mat är att jag får möjlighet att gå igenom alla recept. Och varje vecka hittar jag på något recept som jag tänker att: Åh det där var länge sen jag gjorde! Som de här zucciniplättarna. Jag gjorde dom i somras. Perfekt att äta som förrätt bara som dom är med lite tzatziki. Tillsammans med lite ugnsrostad potatis, sallad och sås blir det en riktigt god och mättande middag!

glutenfria bovetevåfflor

Man KAN göra våfflor som är matiga och mättande. Gör man dom på bovetemjöl istället för vanligt vetemjöl mättar de betydligt bättre! Dessutom blir de naturligt glutenfria! Bovetevåfflor med chiasylt och lite grädde <3

springrolls- vietnamesiska sommarrullar

Har ni testat att göra egna sommarrullar? Som vårrullar fast de är inte friterade! Perfekt pyssel att låta gästerna vara med och skapa själva.

Här öser snön ner utanför fönstret och jag ska planera upp veckans jobb. Senare idag är det dags för Axels första utvecklingssamtal på skolan <3 Min lilla plutt! Det är ändå något lite magiskt när barnen tassar in i skolans värd. Så mycket nytt och roligt att lära sig. Allt ifrån att hänga knäveck i klätterställningen till att göra olika experiment och lära sig stava svåra ord. Allt finns det utrymme för! Under åren på förskolan lärde pedagogerna känna båda oss och Axel så väl, men nu är det ett par nya ögon som ska berätta vilka framsteg som gjorts under året. Vad vi behöver öva på och vad som fungerar bra. Det ska allt bli lite spännande.

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jolanta
Jolanta
6 år sedan

Kul😊

semmelmunkar

Nästa inlägg

Semmelmunkar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x