Fisktacos med mangosalsa

fisktacos mangosalsa
Helgen närmar sig med stormsteg och det är låga att planera vad det ska bli för mat. En stor favorit här hemma är fisktacos! Perfekt att servera som lite plockmat till lördagens melodifestival. Ställ fram skålar med ingredienser och låt var och en göra iordning sin egen. Eller fixa färdigt allt  i förväg och ställ ut på ett stort fat och låt gästerna hugga in. Supergott till ett glas bubbel.
Eller varför inte byta ut den klassiska fredagsmiddagen mot fisktacos? Fräscht och så gott! Vill man kan man även marinera räkor och ha till.
Mangosalsan jag gjort till är lite smått beroendeframkallande och passar utmärkt att servera till det mesta. Lax, kyckling, färsbiffar, vegobiffar. Ja allt!
fisktacos mangosalsa
Här hemma fortsätter sjukstugan. Isac har fortfarande feber och Axel är så snorig. Funderar starkt på att åka in till Apoteket i morgon och köpa en sån där nässkölj, någon som testat? Man vill ju bara få slut på eländet nu! Själv har jag lite feber och ont i kroppen. Men hoppas ett par lugna dagar här kan råda bot på det. Ligger hopplöst efter med massor av jobb, så vore riktigt fint att orka jobba undan lite nu i helgen. Men vi får se vad kroppen orkar med helt enkelt.
Förra hösten drog jag på mig en förkylning som höll i sig i över två månader på grund av att jag hade så sjukt mycket jobb att jag helt enkelt inte hade tid att vara hemma och sjuk. Men det blev verkligen inte bra. Alla jobb levererades i tid. Men det var allt. Jag själv var nerkörd i botten, kunde inte träna, orkade inte göra något alls, inte träffa vänner eller ens gå på bio med mannen. Så när julen väl kom var jag slut som artist helt enkelt. Där tänker jag INTE hamna igen. Bättre att ta två dagar på soffan och bara sova bort förkylningen än att vara sjuk i flera månader. Och med tanke på att barnen verkligen inte är på topp och Sebastian är borta så blir det kanske ett par lugna dagar här hemma <3
fisktacos mangosalsa
I morgon är det som sagt fredag och det ska bli riktigt härligt. Jag älskar mitt jobb och arbetar i stort sett varje helg. Men den där fredagen, den är ändå speciell. Bara känslan av att inte behöva vakna till väckarklockan är ju obetalbar! Det och att få äta riktigt långa frukostar, det är nog det bästa med helgerna tycker jag!
 
Fisktacos:
ca 500 g lax
2 limefrukter
1/2 röd chili
salt
Skär laxen i 1×1 cm stora kuber. Lägg dom i en bunke. Pressa saften ur limefrukterna och finhacka chilin, ha detta över laxen. Salta. Låt gärna stå och marinera en stund medan du gör salsan.
Stek sedan laxen hastigt i en het panna så den får färg runt om. Du kan behöva steka i omgångar så det inte blir så fullt i stekpannan.
Mangosalsa: 
250 g fryst, tinad mango i bitar
200 g gurka
1/2 rödlök
1 knippe färsk persilja eller koriander
1 limefrukt
1 msk flytande honung
chili flakes
salt
Lägg den tinade mangon i en skål. Skär gurkan i små bitar. Skala och finhacka löken. Finhacka persilja eller koriander. Blanda samman allt.
Pressa över limesaften, ringla över honungen, strö över chili flakes och salta lätt. Rör om väl.
till servering:
salladsblad
svarta och vita sesamfrön
persilja/koriander
Lägg ut fina, lite skålformade salladsblad på en bricka. Lägg en sked salsa i botten på varje blad. Ha i ett par tärningar lax och toppa allt med sesamfrön och hackad persilja/koriander. Servera direkt.
 
Fler goda tacorecept hittar ni här:

 
Ville tacovariant är din favorit?

12
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kati
6 år sedan

Såå gott det ser ut, det måste jag prova 🙂 Krya på er.

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Kati
6 år sedan

Tack <3

grönsaker i ugn med fetaost

Nästa inlägg

Grönsaker i ugn med fetaost

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x