Grönsaker i ugn med fetaost

 
 
grönsaker i ugn med fetaost
inlägget innehåller annonslänkar
I somras lagade jag grönsaker i ugn flera gånger i veckan. Då blandade jag av allt gott som fanns, bredde ut allt på en stor plåt och tillagade det i ugnen. Som den här skördesalladen eller den här salladen. Så gott och ett perfekt tillbehör att äta till det mesta.
Jag ser framför mig en sommar med massor av goda middagar precis som dessa. Jag älskar att blanda goda grönsaker och rotfrukter med örter och kryddor. Gott att äta som det är eller ha det som tillbehör. I vår ska jag ta tag i mina sorgliga pallkragar och försöka styra upp odlingen lite. Det är ju så kul att pyssla med, men just nu är det en del av trädgården som verkligen behöver lite kärlek. Har ni några bra tips på trädgårdsbloggar så hojta gärna till!
 
grönsaker i ugn med fetaost
I går hade vi 80-årskalas för min mormor Åsa. Jag började baka bröd vid 7-tiden och landade sedan hemma i soffan strax innan kl 22. Så igår var det fullt ös från tidig morgon till sen kväll. Men nu är hon ordentligt firad av vänner och familj <3
Dagen bjöd på kalas i flera omgångar och idag känner jag att det blev lite mycket tårta och potatisgratäng. Så idag var jag var sugen på något fräscht och inte så gräddigt. Efter att ha kollat igenom vad kyl och skafferi hade att erbjuda fick det bli en omgång grönsaker i ugn. Jag hittade dessutom ett paket fetaost där inne i kylen som jag toppade grönsakerna med. Så gott!
Idag har jag båda grabbarna hemma. Isac vaknade vid 8 och hade över 38 graders feber trots alvedon och Axel är riktigt förkyld. Jag trodde de här förkylningarna skulle bli bättre när barnen blev lite större? Och inte tvärt om? Men nu hoppas vi på att några dagar hemma och sen ett fint sportlov på det gör att barnen får ladda batterierna, bli helt friska och komma tillbaka till skola och förskola med nya krafter!
Till receptet då. Ni kan ju ta av de grönsaker och rotfrukter ni har hemma. Här var det lite tomt, men hade zucchini, paprika, lök och vitlök. Och det är en himla bra grund. Ha i de grönsaker och rotfrukter du gillar bäst. Allra godast är det såklart att krydda med färska örter, men i brist på det tog jag torkade.
 
Grönsaker i ugn:
2 paprikor
2 zucchini
1 gul lök
1 vitlök
1 fp (ca 230g) ekologiska linser 
1 msk grönsaksbuljong
oregano, timjan (eller färska örter som basilika och persilja)
salt & svartpeppar
olja (gärna smaksatt med citron)
150 g fetaost
solroskärnor
salladslök
Skär paprika och zucchini i bitar. Lägg i en ugnsfast form. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda i det i grönsakerna tillsammans med avrunna linser. Smaksätt med grönsaksbuljong, örter, salt och peppar. Ringla över lite olja och rör om allt väl. Smula fetaost över grönsakerna. Ugnsrosta i 225°C i cirka 35-40 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och osten fått färg.
Hacka salladslök och strö över grönsakerna tillsammans med solroskärnor. Ät direkt.
 
Har ni klarat er från alla förkylningar nu i februari, eller hur går det för er?

6
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
hemgjorda chicken nuggets nyttiga

Nästa inlägg

Mat till sportlovet

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x